Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Guidet klatreturer og beversafari

Klippeklatring i Espedalen

Info/kontakt til guidet klatreturer i Espedalen/ beversafari:

Tlf: 930 13 282

Hjemmesiden HER

3,5 time med egen instruktør – alt utstyr inkludert.

 

Klatreaktiviteten vil foregå i Espedalen i Bø som med sine mer enn 35 ruter byr på utfordring for alle nivå. Dere møter en av oss på parkeringsplassen i Espedalen, 8 minutters gang fra klatrefeltet. Ved ankomst til klatrefeltet blir det først en liten tilpassing av utstyr og gjennomgang av sikkerheten, hvoretter klatringen kan begynne. Med mindre noen på gruppen har brattkort/topptaukort, kan det bare klatre en om gangen pr. instruktør. Det vil si at man hele tiden rullerer på å klatre og på å hvile slitne armer.

Klatringen foregår på topptau hvor tauet som instruktøren sikrer deg på er festet via et punkt i toppen av veggen. Dette betyr at du hele tiden er på «stramt tau» slikk at om du glipper taket i veggen tar tauet ifra med en gang. Systemet betyr også at instruktøren kan hjelpe litt til, om mindre barn opplever at det er litt langt mellom takene. Selv om Espedalen er kjent for sine mange begynner-ruter, har rekkevidde nemlig fortsatt en del å si, og derfor anbefaler vi bare opplegget for de over 130 cm. Er man kortere, kan man selvsagt fortsatt få klatre, men man få være innstilt på at det fort blir en del heising.

 

Instruktøren stiller med alt av utstyr til klatringen, så det eneste dere trenger å ha med er:

• Mat og drikke. Det er bålplass, så det er mulighet for å ta med ved og grille (OBS: Ved bålforbud er det ikke mulighet for å tenne bål).

• Klær som det går an å bevege seg i, og en ekstra genser til ventetiden

• Evt. myggspray

 

Opplegget varer 3,5 timer fra oppmøte på parkeringen til vi avslutter klatringen – det vil si i hvert fall 2,5 timers effektiv klatring.

Samlet pris pr. gruppe (max 5 pers): 1500,- kr

Kjøp av ekstra time: 500,- kr

Eller hva med Beversafari? 

Opplev beveren i sitt rette element

 

Hel-kveldsopplegg inkludert kveldsmat og kaffe.

 

Opplegget starter med en kort introduksjon til utstyr og en padleøkt ned over elven til bålplassen der vi skal spise. Underveis gjør vi stopp i en stor bakevje, der vi lærer litt grunnleggende padleteknikk og hvordan padlingen skal foregå når vi senere skal prøve å komme nær beverne. Fremme ved bålplassen setter vi frem kveldsmat, og spiser rundt bålet. Her blir det også fortelling om beveren, der vi ser på skinn, tenner og mye mer. Når det begynner å mørkne setter vi oss i kanoene og glir sagte nedover de strekkene av elven der bever-bestanden er mest konsentrert.

 

Vi har enda aldri opplevd å padle dette strekket av elva om kvelden uten å se bever, men da det er ville dyr det er snakk om er det umulig å gi en 100 prosent garanti.

 

Opplegget går hver søndag, tirsdag og torsdag, fra kl. 18-22 over hele sommeren. Se kart herunder for oppmøte.

 

Pris:

350 kr pr/pers.

Barn under 5 år er gratis

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.