lørdag 26. mars, kl 19:00
Akkerhaugen Stasjon

Akerhaugen og Johanne Flottorp på stasjonen!

Siste lørdagen i hver måned spiller lokale band og artister på Akkerhaugen Stasjon. Akerhaugen og Johanne Flottorp spiller lørdag 26. mars.

Akerhaugen:
Jan Birger Akerhaugen har brukt koronatiden godt. Rett før covid-19 brøt ut, gikk han i studio før å spille inn oppfølgeren til debut-plata «ta sommeren tilbake» fra 2017. I alle år har musikeren hatt en forkjærlighet for amerikansk vestkyst-musikk fra 60 og 70-talett og nå følte han at tia var inne for å lage et konseptalbum han har kalt»Carmel». Byen han drømmer seg bort til som han har kalt sitt paradis. Plata er en popsymfonisk pop-plate med tydelig referanser til Chicago, Steely dan, Michael Mcdonald og Todd Rundgren.
Lørdag 26. mars på Akkerhaugen stasjon tar han med seg piano og diverse gitarer og spiller noen av låtene fra det kommende albumet som vil bli lansert vinteren 2023. I tillegg noen gamle og noen helt nye låter fra den siste innspillingen i Februar.

Johanne Flottorp:
Johanne Flottorp frå Åmli, busett på Gvarv, er hardingfelespelar med eit kraftig og energisk spel. Ho har utvikla ein personleg spelestil og ei eiga stemme i slåttespelet, og dette legg ho til grunn i alt ho gjer. Samstundes prøver ho på best mogleg måte å ta vare på det kjeldene og læremeistrane hennar har jobba fram i slåtteformene ho bruker.
Som student ved Noregs musikkhøgskule fordjupa Johanne seg endå meir i det som heile livet har vore så viktig for henne, nemleg slåttar frå Tovdal, Setesdal og Vest-Telemark. Kort tid etter at ho var ferdig som student i 2017 tok ho fatt på slåttane ho ville spele inn, og eit par dagar i Ormøy kirke i Oslofjorden resulterte i debutalbumet. Denne plata blei nominert til Spellemann og vann seinare Folkelarmprisen i klassen solo. Albumet er også den første reine hardingfeleplata som har kome ut på vinyl på fleire tiår.
Utanom å vere soloutøvar på hardingfele, speler Johanne i fleire konstellasjonar i folkemusikksjangeren i tillegg til at ho er del av det stadig veksande country/amerikana-miljøet her til lands. Ho speler mellom anna i The Northern Belle og har dei siste åra gitt ut plater med trioen Hitterdal og duoen Flottorp/Solberg. Johanne i dag også kulturskulelærar i Midt-Telemark og Notodden og aktivt med i mykje av det som skjer innan folkemusikkopplæring i fylket.

Dørene åpner: kl. 19.00
Konsertstart: kl. 21.00
CC: 250,-
Billetter kjøpes her

Vi gleder oss!
Datolørdag 26. mars
Tidspunktkl 19:00 - 23:00
StedAkkerhaugen Stasjon
AdresseStasjonsvegen, 3812 Akkerhaugen