mandag 28. februar, kl 11:00
Gullbring Kulturhus

BLI MED TIL VERDENS ENDE! // Midt-Telemark Seniorlæring

Velkommen til foredrag i Gullbring, mandag 28. februar 11.00: Thomas Reinertsen Berg om sin nye bok «Til verdens ende. Krydderets verdenshistorie».

Boken har fått glitrende omtale og toppscore i form av terningkast og antall stjerner for fortellerevnen og valg av stoff.
Det har alltid vært en sammenheng mellom pandemi, krydder og medisin. Bergs bok lever opp til undertittelen «Krydderets verdenshistorie». For med hjelp av geologi og historiske framstillinger, kokebøker og reiseskildringer skildrer Berg hvordan nellik, kardemomme, kanel, muskat, pepper og ingefær har bredd seg fra India, Sri Lanka og Indonesia til resten av verden. Det er en beretning som begynner med de første nelliktrærne i førhistorisk tid og slutter med den enorme økningen av forbruket av krydder under koronapandemien.
Berg beskriver også hvordan det finstemte handelsnettverket fra Det indiske hav til Kinahavet ble ødelagt da Vasco da Gama rundet Kapp det gode håp i 1497. Det ble «begynnelsen på en periode, som nå har vart i rundt fem hundre år, der vesten har lagt noen brutale premisser for verdenshandelen».

Etter foredraget er det en hyggelig lunsj. Treff gamle og nye venner!

Inngang kr. 100 for medlemmer, 200 for ikke medlemmer.

Årskontingenten vår er bare 250, så det lønner seg å være medlem! For den summen får du utvidet horisonten minst en gang i måneden, unntatt om sommeren – da må du selv stå for utvidelsen!
Bildet viser Reinertsen Berg som signerer bøker forrige gang han var hos oss. Da hadde han vunnet Brageprisen for boken han signerer: «Verdensteater. Kartenes historie». Begge bøkene er oversatt til flere språk.

Arrangementet er i regi av Midt-Telemark Seniorlæring.

Velkommen!
Datomandag 28. februar
Tidspunktkl 11:00 - 14:00
StedGullbring Kulturhus
AdresseGullbringvegen 34, 3800 Bø