søndag 7. april, kl 19:00
Evju Bygdetun

Boreas Korteater – «Dengang kunne vand brænde» // Nye Sjodar

11 personer som går i sirkel, på noen kvister i en grønn eng.

Boreas korteater – «Jorden – Dengang kunne vand brænde»

Sjelsettande korteater!

Sundag 7. april 2024
Nye Sjodar, Evju bygdetun
Kl. 18.30 – konsertstart kl. 19.00
Billettpris 250,-

 

Boreas Korteater, et ensemble bestående av 11 sangere, skuespillere og musikere, ledet av Ursula Wyller og Jørgen Andersen, tidligere kjent fra deres tid i Midt-Telemark, besøker Nye Sjodar for en eksklusiv forestilling av «Jorden – Dengang kunne vand brænde». Forestillingen utforsker store spørsmål om jorden og menneskets tilværelse her:

Hvordan ble vår urplanet, Jorden, skapt for uendelig mange år siden? Ble den kastet ned fra himmelen, skutt ut fra vulkanens indre, eller trukket opp fra Urhavet, sammensatt av det samme som mennesketårer? Kanskje var det vannets mor som løftet sitt kne? Og hva med mennesket? Vi søker etter meningen med våre liv, men kanskje viser svaret seg først når vi ser livene våre over en tidsramme som er absolutt utenfor vår fatteevne. Da kan sangen komme til sin rett, fordi vi lar oss bevege av en stor kraft, og ikke lenger kan nøye oss med vanlige ord.

Tekstene er hentet fra både mytiske og vitenskapelige fortellinger fra Norden, mens musikken er en blanding av nordisk folkemusikk og kormusikk, med sanger av artister som Zap Mama, Sting og Bach. Improvisasjon spiller også en viktig rolle, basert på disse verkene.

Jørgen Andersen står for den musikalske ledelsen, mens Ursula Wyller har utviklet ideen, dramaturgien og iscenesettelsen av forestillingen.

Kjøp billetter til Boreas Korteater her!

Velkommen!
Datosøndag 7. april
Tidspunktkl 19:00
StedEvju Bygdetun
AdresseSætrevegen 44, 3810 Gvarv