søndag 7. mars, kl 19:00
Kroa i Bø

Filmvisning: Portrett av en kvinne i flammer // Bø Filmklubb

Portrett av en kvinne i flammer plakat

Bø Filmklubb inviterer til filmvisning av «Portrett av en kvinne i flammer» av Céline Sciamma.

Marianne, en ung kunstner, ankommer en øy i Bretagne, Frankrike på slutten av 1700-tallet. Hun skal male et bryllupsportrett av bruden Héloïse, som ufrivillig skal giftes vekk etter morens ønske til en ukjent italiensk mann. Som en protest mot det arrangerte ekteskapet nekter Héloïse å portretteres. For at Marianne skal kunne male henne, oppgir hun seg for å være Héloïse sin nye turkompanjong for å kunne male henne ut ifra rent minne. Tiden de tilbringer sammen fører de to kvinnene nærmere hverandre. Vil portrettet gjengi hvem Hèloise faktisk er, slik Marianne har begynt å se henne?

Celine Sciammas filmer tar opp temaer som feminitet, kjønn og legning, men det er med «Portrett av en kvinne i flammer» at hun virkelig har gjort seg kjent internasjonalt. Filmen dreier seg kort om det til å bestemme over sitt eget liv, kropp og seksuell orientering som kvinne. Dette er en perfekt film for å varme opp til kvinnedagen 8. mars.
Portrett av en kvinne i flammer vant prisen for beste manus og Queer-palmen, og var nominert til Gullpalmen ved Cannes Filmfestival.

Dørene åpner 18:45.
Filmen starter 19:00.
CC: 40kr / 60kr (Medlem / ikke-medlem)
Etter ditt første besøk blir du automatisk innmeldt i Bø Filmklubb.

Kjøp dine billetter her.

Velkommen til filmvisning!
Datosøndag 7. mars
Tidspunktkl 19:00 - 22:00
StedKroa i Bø
AdresseLundevegen 61, 3800