lørdag 10. juli, kl 12:00
Galleri Nyhuus

Sommerutstilling på Galleri Nyhuus

Maleri av eng og himmel

Galleri Nyhuus åpner sin 17. sommerutstilling lørdag 10. juli kl. 12. Utstillinga er åpen hver dag 12-18 tom 25. juli. Tore Hogstvedt, maleri og litografi og Ståle Blæsterdalen, tresnitt. Tore Hogstvedt er tilstede ved åpningen.

Hos Galleri Nyhuus finner du i tillegg til sommerutstilling også gallerikafé og gardsbutikk.

TORE HOGSTVEDT (1963) er født i Siljan og bosatt på Nordby i Rælingen, der han har eget atelier. Han har malt helt siden barneårene, gikk i lære fram til tolvårsalderen, men tok så teologiutdannelse. Hans kone, Meriem, og maleren Jan Petter Bratsberg oppmuntret ham til å male igjen og i 1995 børstet han støvet av penslene. Han debuterte i Fet kunstforening i 1995 og åpnet sin første separatutstilling i 2000 i Stavanger. Hogsvedt har hatt utstillinger mange steder i Norge, og flere ganger i USA, Frankrike, Hong Kong, Taiwan, England og Danmark. Han er innkjøpt av mange bedrifter, offentlige institusjoner og private kunstsamlere og er representert i Frankrike, England, USA, Canada og Taiwan.

Hogstvedts malerier er fargesterke og fylt av lys. «Jeg søker det impresjonistiske strøket framfor en fotografisk framstilling av naturen. Jeg fotograferer og bruker spesifikke steder som utgangspunkt, men resultatet er min opplevelse av naturen og en slags abstraksjon»

STÅLE BLÆSTERDALEN (1951) er født i Folldal og bosatt på Tretten. Han har mottatt en lang rekke stipendier og utmerkelser, bl.a. Norske Grafikeres store stipend og Oppland fylkes kulturstipend. Ståle Blæsterdalen har hatt separatutstillinger over hele Norge, og deltatt på gruppeutstillinger i inn- og utland, bl.a. Høstutstillingen atten ganger og store internasjonale utstillinger.

Han har utført utsmykningsoppdrag for bl.a. sykehus, skoler, kommunehus og kulturhus og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Museet for samtidskunst, Norsk kulturråd, British Museum og mange andre offentlige og private samlinger. Blæsterdalen regnes som en av Norges fremste kunstnere innen tresnitteknikken, med et ekspressivt uttrykk i grenselandet mellom det figurative og abstrakte. Han har skapt sitt eget formspråk, gjerne med mennesker og dyr i barske fjellandskap.

Velkommen til Sommerutstilling på Galleri Nyhuus!

 

 

Datolørdag 10. juli - søndag 25. juli
Tidspunktkl 12:00 - 18:00
StedGalleri Nyhuus
AdresseNyhusvegen 9, 3810 Gvarv