4. september kl. 19 får vi besøk fra Laug Småbruk i Drangedal, representert av Vibeke De Lafuente. Hun vil dele sin kunnskap om oppbevaring av frukt, bær og grønnsaker, og tar også med smaksprøver.
Vibeke sier:
Når du dyrker grønnsaker, kan alt modnes samtidig, og det kan være utfordrende å få brukt opp alt før det blir dårlig. For å kunne nyte maten gjennom vinteren og våren er det viktig å lære gode konserveringsmetoder. De fleste kjenner til å koke syltetøy eller fryse frukt og bær, men hva med melkesyregjæring, hermetisering og eddiksylting? Hva er egentlig forskjellen på vannbadhermetisering og trykkhermetisering? Og hva gjør du med maten du har tørket og fryst, når du ikke vet hvordan du skal bruke den?
Vibeke De Lafuente er sykepleier, birøkter og trebarnsmor med en stor kjøkkenhage på småbruket sitt i Drangedal. Hun ønsker å inspirere deg til å ta i bruk gamle konserveringsmetoder på nye, trygge måter, slik at du faktisk får glede av maten du har dyrket.
Dette kurset gir praktisk kunnskap om matglede og mattrygghet i ditt eget kjøkken.
Inngang kr. 150