fredag 19. november, kl 12:00
Galleri Nyhuus

Juleutstilling og Julemarked på Galleri Nyhuus

Julestemning på Nyhuus

Galleri Nyhuus ønsker velkommen til sin tradisjonelle juleutstilling og julemarked på Nyhuus Gard i perioden 13. november – 12. desember. Åpent fredag, lørdag og søndag kl. 12 – 18.

Utstillingen byr på mange uttrykk: Liv Andrea Mosdøl, illustrasjon og tekstil • Jonny Andvik, maleri • Ilona Buraka, papirskulptur • Anne Kierulf, linosnitt • Geir Olsen, Kongsfoss Glass, kunstglass • Signe Holtskog Nyhuus, foto • Kjell Hellström, tresnitt • Gheorghe Murarasu, ikoner

Grafikk, smykker, tekstiler, julepynt, julestjerner, gaver mm.

Salg av kaffe og kaker. Gardsutsalg med epler, eplemost, eplesirup, saft, hylleblomstdrikk, syltetøy, gelé, honning, olivenolje, kakao, pyntegrønt m.m.

Litt om kunstnerne:

LIV ANDREA MOSDØL presenterer fargerike illsutrasjoner og puter med spennende mønstre. Hun er bosatt på Gvarv. Utdannet ved SHKS. Som frilanser er hun kjent for sine poetiske, lagdelte illustrasjoner til frimerker, CD-cover, bokomslag og div. magasiner. Hun har mottatt mange priser for sine arbeider og deltatt på mange utstillinger i og utenfor Norge.

JONNY ANDVIK regnes som en av de fremste figurative malere i sin generasjon i Skandinavia. Han er født og bosatt i Porsgrunn, der han har eget atelier. Andvik er utdannet ved Skolen for grafisk design, Ulefoss, Exeter College of Art and Design, England og senere malerstudier under veiledning av Odd Nerdrum. Han har hatt mange separat- og kollektivutstillinger, både nasjonalt og internasjonalt. Som eplefestkunstner 2021 sørget han for ny publikums- og omsetningsrekord på Galleri Nyhuus i høst.

ILONA BURAKA er født i Riga, Latvia og bosatt i Kragerø.  Hun er utdannet arkitekt og har også en mastergrad i pedagogikk fra Riga. Bakgrunn fra barnefigurteater og Latvisk statsdokketater. Hun arbeider nå som lærer ved Kragerø Kunstskole.
Ilona driver med dokkedesign og figurteater. Hennes kreativitet kommer til uttrykk i spennende tablåer, ofte basert på Theodor Kittilsens figurer. Dokkene og figurene lages gjerne av eggkartonger og resirkulerte materialer..

ANNE KIERULF kommer med vakre linosnitt i farger. Hennes sjarmerende grafikk er fylt av humor og stor kjærlighet til dyr og fugler. Kierulf er bosatt i Asker. Utdannet ved Asker malerskole og SHKS, Oslo. Hun har utgitt flere bøker med egne tekster og illustrasjoner og har også illustrert «Min ABC» og flere andre bøker.

GEIR OLSEN viser fargerike og stilsikre drikkeglass, boller og lysestaker. Han har arbeidet med glass siden 1976. Fagbrev fra Hadeland Glassverk. Assistent hos glasskunstneren Michel Bouchard i Frankrike 1988-89. Har vært partner i flere glasshytter. Geir Olsen eier og driver Kongsfoss Glass, Modum. Medlem av Norske Kunsthåndverkere.

SIGNE HOLTSKOG NYHUUS er født på Gvarv og bosatt i Oslo. Utdannet innen kunsthistorie og bibliotek og ansatt på Nasjonalbiblioteket. Gjennom flere år har hun publisert fotografier på Instagram, basert på blikk for vakre og spennende detaljer rundt oss. «Vi omgir oss med skjønnhet, men trenger å åpne øynene for detaljene. Bildene er tatt med iphone 11. Jeg har aldri vært så opptatt av fotoutstyr eller det tekniske rundt fotografering.»

KJELL HELLSTRÖM er kjent for sine tresnitt, der han ofte utfordrer teknikken med detalj- og fargerike motiver. Han er bosatt i Sunne i Värmland, og på Hørte, der han har sitt sommeratelier.
​Han har studert under flere svenske kunstnere og Terje Grøstad og har deltatt på mange utstillinger, nasjonalt og internasjonalt. Hans tresnitt er innkjøpt av bl.a. Statens Konstråd og Värmlands Museum i Sverige, Riksgalleriet i Norge og mange norske og svenske samlinger. Kjell var Eplefestkunstner 2010.

GHEORGHE MURARASU viser sine vakre ikoner med motiver fra Jesus’ liv, Maria, apostlene eller fortellinger fra Bibelen. Han er bosatt i Romania og har 8 års utdannelse som maler.
Hans ikoner er malt med eggtempera på treplate belagt med bladgull og kjennetegnes av høy håndverksmessig kvalitet. Gheorghe har stilt ut mange ganger tidligere i Galleri Nyhuus.

Velkommen til Galleri Nyhuus!

 

 

 

 

Datofredag 19. november - søndag 21. november
Tidspunktkl 12:00 - 18:00
StedGalleri Nyhuus
AdresseNyhusvegen 9, 3810 Gvarv