fredag 1. oktober, kl 19:00
Bø Kyrkje

«Lilja bære blomster i enge» – Konsert i Bø gamle Kyrkje

I konserten Olea dykker Fauna vokalkvintett inn i Olea Crøgers musikkunivers, og henter fram ballader og folkeviser som ble samlet inn av henne på første halvdel av 1800-tallet. Publikum dras inn i en verden med heftige fortellinger om svik, kjærlighet, sjalusi og røveri!

Fauna vokalkvintett består av Gudrun Emilie Goffeng, Silje Worquenesh Østby Kleiven, Camilla Marie Bjørk Andreassen, Christina Thingvold og Beate Børli Løkken. På Olea-konserten har vi fått med oss folkesangeren Ingebjørg Lognvik Reinholdt fra Seljord.

Olea Crøger fra Heddal er blant de store pionerene innen norsk folkemusikkinnsamling. Hennes arbeid med å nedtegne ballader og folkeviser fra Telemark har vært av uvurderlig betydning for at dette materialet lever i dag. Crøger fikk aldri utgitt noen egen samling i sin samtid, men mange av hennes oppskrifter og nedtegnelser er brukt av blant andre Landstad og Lindeman. Likevel er navnet hennes ofte glemt når de store folkeminneinnsamlerne skal nevnes. I 2004 kom samlingen «Lilja bære blomster i enge» ut, hvor de av Olea Crøgers nedtegnelser som er bevart er gjengitt i sin helhet.

Velkommen!
Datofredag 1. oktober
Tidspunktkl 19:00 - 21:00
StedBø Kyrkje
AdresseKyrkjevegen 63, 3800