fredag 6. oktober, kl 19:00
Gullbring Kulturhus

Teater Ibsen: Gjengangere

teater ibsen gjengangere gulbbring kulturhus

Teater Ibsen setter opp Gjengangere hos Gullbring kulturhus! Et tragisk drama om enken og alenemorens oppgjør med sin egen fortid hvor Ibsen utforsker temaer som arv, miljø, moral og ansvar.

Det har gått ti år siden Kammerherre Alving gikk bort, igjen står Helene Alving med minnene, arven og alle gjengangere. Hun ser tilbake på et liv der den borgerlige fasaden hun har opprettholdt skjuler et liv preget av alkoholisme, utroskap, overgrep og vold. Dette har hun holdt skjult for Osvald, barnet sitt som hun også har sendt bort i ung alder og hun har skjønnmalt historien om hans far.

Fortidens synder innhenter Helene Alving da Osvald kommer hjem fra et lengre opphold i det frilynte Europa i hennes forsøk på å frigjøre seg fra dem i nåtiden.

Kan gamle synder gjøres godt igjen ved å uttale dem? Eller er skaden uopprettelig?

En intim og nær fortelling om en families fasade i oppløsning, der Ibsen retrospektive grep blir satt på spissen og tekstens kvalitet ivaretatt.

«Digterens egen Mening faar søges i kompositionen og jeg tænker, at i den fejrer ikke Usædeligheden nogen synderlig stor Triumf.»  – Bjørnstjerne Bjørnson

Varighet: ca. 90 min u/pause

Kjøp billetter til Gjengangere hos Gullbring kulturhus

Velkommen!
Datofredag 6. oktober
Tidspunktkl 19:00 - 20:30
StedGullbring Kulturhus
AdresseGullbringvegen 34, 3800 Bø