fredag 25. mars, kl 18:00
Gullbring Kulturhus

Teater Ibsen: Reven, grisungen og konglesugeren // Gullbring Kulturanlegg

Det er bare å glede seg for store og små i Vestfold og Telemark når vi utforsker Bjørn F. Rørviks hysteriske univers! «Reven, grisungen og konglesugeren» er absurd og surrealistisk, en gave til alle som liker denne typen humor, både barn fra ca 5 år og oppover, og voksne.

Den lure, litt loslitte reven og hans lojale og engstelige venn grisen er ute på nye eventyr. Bjørn F. Rørvik (også kjent for Bukkene Bruse i Badeland m.fl.) har nok en gang skapt en frodig og absurd historie, full av uskikkelige påfunn og løssluppen humor. «Reven, grisungen og Konglesugeren» er en historie om å lure og bli lurt, helt blottet for moral.

«Reven, grisungen og konglesugeren» handler om at Reven skal gjøre rent i hiet sitt, for der er det forferdelig skittent og fullt av kongler. For å få jobben gjort, bestemmer han seg for å få fatt i den flunkende nye konglesugeren som fjompenissen Papp akkurat har anskaffet seg. Han får overtalt sin beste venn, Grisungen, til å hjelpe seg, og sammen klarer de til slutt å få tak i den fantastiske vidundermaskinen. Men helt lett er det ikke. Det må både list, mørke solbriller og et forfalsket sugekort til før de endelig kan få med seg konglesugeren hjem. Og kanskje kan den brukes til noe mye morsommere enn å suge kongler?

Med «Reven, grisungen og konglesugeren» inviterer vi til et hyggelig gjensyn i en varm og humoristisk forestilling som vi håper vil være til glede for liten og stor.

Hvem er Bjørn F. Rørvik?
Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig.

Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Rørviks bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge.

Medvirkende:
Av: Bjørn F. Rørvik
Illustratør: Per Dybvik
Regissør: Niels Peter Underland
Dramaturg: Bo Anders Sundstedt
Komponist: Raymond Enoksen
Musikalsk ansvarlig: Espen Gjelstad Gundersen
Scenograf: Gjermund Andresen
Skuespiller/koreograf: Jannicke Irwin Abrahamsen
Skuespiller: Andreas Hoff, Rikke Westerlund Lie, Jannicke Abrahamsen, Håkon Moe, Karl B. Steinland
Dåsemikler: Barn fra auditions i Skien, Bø og Tønsberg.

Kjøp dine billetter her

Velkommen!

Datofredag 25. mars
Tidspunktkl 18:00 - 19:00
StedGullbring Kulturhus
AdresseGullbringvegen 34, 3800 Bø