mandag 10. oktober, kl 12:00
Galleri Nyhuus

«Tidløs natur» – Jan Petter Bratsberg og Jon Are Myhrer utstilling // Galleri Nyhuus

Velkommen til utstillingen og åpning av «Tidløs natur» fredag 23. september kl. 18 hos Galleri Nyhuus! Åpen fre-søn kl 12-18 tom 9. oktober.

JON ARE MYHRER (f. 1992) kommer fra Minnesund i Eidsvoll kommune. Han maler dyre- og naturmalerier i en naturalistisk stil i olje- og akryl.
​Hovedmotivene er fugler i deres naturlige habitat, i tillegg til portretter av fugler og dyr. Inspirasjon til motivene hentes fra skog- og kulturlandskap i nærområdene på Romerike og i Innlandet. Som underliggende temaer i maleriene fremheves biologisk mangfold, naturvern og forvaltning.

Myhrer er utdannet ved Høgskolen i Sørøst-Norge og Universitet i Sørøst-Norge med Bachelor i visuelle kunstfag og design, Årsstudium praktisk pedagogisk utdanning, Master i design, kunst og håndverk, og Årsstudium i design i nye medier. Jon Are Myhrer er elev hos billedkunstneren Jan Petter Bratsberg.

Tidligere utstillinger: Galleri Nysted, Elverum (2017 og 2018), Hillestadgalleriet (2020). ​

JAN PETTER BRATSBERG (f. 1948 i Skien) regnes som en av Nordens fremste natur- og dyremalere. Hans figurative malerier når et stort publikum, med sine stemningsfulle og til tider dramatiske skildringer fra dyrelivet i de dype skogene. Han har hatt separatutstillinger i hele Skandinavia og i USA.

Bratsberg er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo (1969-1973). Hans bilder er et resultat av inngående studier av norsk natur.

Bratsberg betegner seg selv som naturromantiker. Han ønsker å formidle naturopplevelsen; skjønnheten, mystikken, idyllen og dramatikken, – naturens spennende mangfold. Gaupe, rev, ulv og bjørn, samt de store rovfuglene, er blant Bratsbergs yndlingsmotiver.  Vern av natur og dyreliv er sentrale punkter i Bratsbergs bildeverden, og han har malt flere bilder hvor menneskenes inngrep i urskogen står sentralt.

Han har utgitt flere bøker med malerier og tekster, også sammen med sin kone, Anne-Grethe Bratsberg. ​Bratsbergs bok «Jorden vi arvet» er til salgs på utstillingen.
Medlem av Norske Billedkunstnere (NBK), Billedkunstnere i Telemark (BiT), Unge Kunstneres Samfund (UKS) og Nordic Wildlife Art, Sverige.​

Jan Petter Bratsberg var Eplefestkunstner 2016. Han har stilt ut på Galleri Nyhuus både i 2012 og 2016.

Velkommen!
Datomandag 10. oktober
Tidspunktkl 12:00 - 18:00
StedGalleri Nyhuus
AdresseNyhusvegen 9, 3810 Gvarv