På fruktgården Lindheim lager de surøl i samarbeid med Maaemo

-Det er sjelden man smaker noe som er så norsk.

Lindheim Ølkompani brygger øl av selvplukkede råvarer fra egen gård- og samarbeider med Maaemo.

Røde bær. Fargen på ølet Markens grøde kommer fra jordbær, kirsebær, bringebær og solbær.

-Ølet fra Lindheim er det eneste i Norge som holder denne kvaliteten. Det er derfor vi jobber med det, sier Esben Holmboe Bang (37), sjef på restauranten Maaemo.


Ingeborg Lindheim (34) er fjerdegenerasjons bonde på gården i Gvarv. Rundt i den lille bygda står 700 000 frukttrær og bærbusker – 500 fotballbaner fulle – tett i tett og lange rekker så langt øyet kan se.

-Det er området her destillert ned i en flaske, og jeg vil si det er sjelden man smaker noe som er så norsk, forteller Esben H. Bang.

 

Les hele artikkelen ved å trykke HER (artikkelen åpnes i en ny fane i nettleseren din).