Ku, alpakka, hest og høner.

Gårdsdyr i Midt-Telemark: En guide for dyrevennen!🐮

Foto ku: Gerd Skoland

Er du glad i høner, kaniner, hester, kuer eller kanskje alpakka? I Midt-Telemark har du muligheten til å møte masse forskjellige gårdsdyr!🐎🐮🐷🦙🐰🐓

Her har vi laget en liten oversikt over hvor du kan dra for å møte firbeinte venner:

Svenseid Alpakka🦙

Eierne av Svenseid alpakka, med to alpakkaer.

Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gårdsbesøk og møte med dyr. Kom til oss og opplev trivelige vandreturer med alpakka, tillegg til å møte høner, kaniner, katter og hunder på gården. Ta kontakt for besøk!

☎️99642769 (Tommy)/ 47305304 (Anita)

📨[email protected]

🏠Svenseid Alpakka, Haugenvegen 3, 3825 Lunde

 

Evju Bygdetun🐔

Museumsbestyrer Jorid og gutt hilser på dyra på Evju

En nasjonalromantisk perle med sanselige opplevelser, levende dyr, ekte matkultur og folkekunst. Rosemalte stuer, utstilling av folkedrakter og en egen utstilling for sommeren. Her kan du møte smådyr i tunet og dyr på beite!


☎️Tlf: 35 95 57 08 / 932 09 355

📨[email protected]

🏠Sætrevegen 44, 3810 Gvarv

🖥️www.evjubygdetun.no

 

Gavlesjå🐮
Kuer slapper av i sola på Gavlesjå.

Foto: Gerd Skoland

Gavlesjå stulen er en av de eldste stulene på Lifjell som fortsatt er i drift. Her er det salg av rømmegrøt, prim, knåost, rømme, smør, vafler og kaffe, og flere dyr på beite for sommeren!
Gavlesjå er ca. en 1 times gåtur enten du går fra Årmotdalen i Bø eller fra Myregvarv på Notodden. Hva med å slå opp et telt og våkne med bjeller fra kuene, eller bade i det herlige Gavlesjåvannet like ved?

Gavlesjå har sommeråpent fra 1.juli, kl 12-18 hver dag bortsett fra mandager. 

Det finnes også DNT hytte i nærheten av Gavlesjå – for mer info om denne se her. For mer informasjon om Gavlesjå stulen, besøk gjerne deres Facebookside.
PS: kommer du fra Årmotdalen i Bø, er det et bomgebyr på kr 70,-.

 

Bø og Lifjell turridning AS🐎

Menneske på hest, på ridetur på Lifjell.

Bø og Lifjell Turridning AS tilbyr flotte rideturer på Lifjell, Skårafjell og rundt naturskjønne Hørte. Varierte turer gir fjellfølelse eller opplevelsen av idyll langs Hørteelven.

«Vi vil tilrettelegge turen så du kan prøve deg på hesteryggen uansett alder og erfaring. Våre trygge, snille og erfarne islandshester gir deg en flott opplevelse i naturen, uansett årstid. Ingen som tørr å være med deg? Blås i det, du er alltid i godt selskap hos oss!»

☎️904 12 603

📨[email protected]

🏠Sverdmyrbakken 51

 

Vi ønsker deg en fin opplevelse i regionen!