Tiltak og informasjon om smittevern

 
 
Covid-19 gjesteinformasjon

Kjære gjester

Vi gleder oss til å ta imot dere på Lifjell til flotte skidager!

Denne sesongen vil du kanskje oppleve at vi gjør ting litt annerledes enn tidligere. Vi har tatt en rekke forholdsregler for å sikre at alle dere som besøker anlegget vårt skal oppleve det som trygt. Vi følger alle tiltak som er anbefalt i smittevernveilederen som er utarbeidet av alpinbransjen i samarbeid med helsemyndighetene.

Dersom du har lyst å ta en tur på ski hos oss, må du ta stilling til følgende:

– Er jeg syk?

– Er jeg i karantene?

I så fall skal du ikke besøke oss. Vi er helt avhengig av at folk som har symptomer, er syke eller er i karantene, holder seg hjemme.

Når du besøker oss, ber vi deg huske de 3 grunnleggende prinsippene:

1 – Hold minst to meter avstand  til folk som du ikke bor sammen med til daglig

2 – Praktiser god håndhygiene: Vask hendene ofte, benytt håndsprit, og avgrens nys eller host inn i albuene

3 – Reis hjem dersom du ikke føler deg frisk

Helse og sikkerhet for våre gjester og ansatte er alltid det viktigste for oss. Vi vil ved behov komme med løpende oppdateringer av våre anbefalinger og retningslinjer, for å sørge for at vi til enhver tid legger best mulig til rette for at våre gjester og ansatte kan overholde smittevernreglene.

Våre fantastiske ansatte

Våre ansatte vil gjøre alt de kan for å sørge for at ditt opphold i alpinanlegget på Lifjell er trygt. Alle ansatte gjennomgår opplæring som blant annet inkluderer oppdaterte offentlige smittevernregler, hygiene og annen viktig og relevant informasjon. Denne opplæringen iverksettes før de starter hos oss. Vi har i tillegg en absolutt “Bli-hjemme-policy” dersom noen ansatte ikke føler seg vel.

I tillegg til det grunnleggende som hyppig vask av alle våre områder og god tilgang på håndsprit, gir vi nedenfor litt mer detaljert informasjon om hva du kan forvente når du besøker oss i alpinbakkene på Lifjell denne vinteren:

På besøk i alpinbakken

Gjesteservice

Når du er i vårt anlegg, og da spesielt ved heispåstigning og skiutleier, kan du oppleve at våre ansatte på travle dager minner våre gjester om sosial distansering, organiserer køer og svarer på spørsmål! Bare spør dem dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp til!

Heiskort

Vi selger heiskort som vanlig i våre skiutleier. Det må benyttes munnbind i våre skiutleier. For i tillegg å kunne holde nødvendig avstand, vil det være begrensninger på hvor mange som kan være inne i skiutleiene om gangen. Skal man kjøpe flere kort, ber vi om at bare en person kommer inn og kjøper samlet til familien eller gruppen.

Vent utenfor til det blir din tur!

OBS! VI AKSEPTERER I ÅR KUN BETALING MED KORT – IKKE KONTANTER!

På grunn av vesentlig redusert kapasitet i kafeene våre denne vinteren, vil det ikke bli anledning til å benytte kafeene til påkledning/skifte av sko eller oppbevaring av sekker mv. Det anbefales derfor at dere kommer ferdig kledd ev skifter sko i/ved bilen.

Heiser/Heiskøer

Når du benytter en av våre heiser, kan du kun dele krok med personer fra din egen husstand. Husk at du også i heiskøen bør holde minst to meter avsttand til øvrige gjester i anlegget. Bruk gjerne munnbind dersom du finner det hensiktsmessig i heiskøen/ved påstigningen til heisen.

Vi ber om at du alltid benytter hansker/votter i våre heiser.

Heiskøene vil være organisert slik at det kun er en skiløper i bredden – det vil si at man må stå på rekke og ikke ved siden av hverandre.

Det er alltid en ansatt ved heispåstigningen. Av smittevernhensyn vil i denne vinteren ikke hjelpe folk på heisen med mindre man ber om det. Rekk opp hånden, så kommer vi og hjelper deg.

Det kan ved stor pågang av gjester til anlegget, bli nødvendig å innføre en antallsbegrensning. Dersom dette blir nødvendig for å overholde smittevernreglene, vil de som har sesongkort og de som har kjøpt kort for flere sammenhengende dager ha fortrinnsrett.

Mat & Drikke

Det er påbudt med munnbind i våre kafeer, bortsett fra når man sitter ved bordet.

For å overholde avstandskravene, har vi måttet redusere antall bord og sitteplasser vesentlig i våre kafeer. Man må derfor kjøpe mat og drikke for å kunne sitte ned ved bordene. All bestilling og betaling skjer ved bordet i vårt digitale bestillingssystem. Vi ber alle registrere navn og telefonnummer for å lette eventuelt behov for smittesporing. Det er  ikke anledning å nyte medbrakt nmat eller drikke i kafeene.

På grunn av vesentlig redusert kapasitet i kafeene våre denne vinteren, vil det ikke bli anledning til å benytte kafeene til påkledning/skifte av sko eller oppbevaring av sekker mv. Det anbefales derfor at dere kommer ferdig kledd ev skifter sko i/ved bilen.

OBS! VI AKSEPTERER I ÅR KUN BETALING MED KORT – IKKE KONTANTER!

Våre serveringssteder er underlagt strenge offentlige regler i forhold til vask, desinfisering og generelt renhold.

Dersom man ikke ønsker å besøke våre kafeer, har vi lagt til rette for trygg take-away bestilling og betaling via vår digital bestillingssystem. Mat og drikke lkeveres da ut utenfor kafeene.

Skiutleie

Skiutleiene våre har begrenset med plass, og vi kan derfor kun slippe inn en og en familie av gangen. Det blir derfor kø på utsiden og det blir gitt beskjed når det er din tur. Det er påbudt med munnbind for å komme inn i skiutleiene.

Det blir ikke anledning til selvbetjening av staver, hjelmer mv.  Hjelmer og utstyr vil bli rengjort etter bruk.

 

Skiskole

Vår skiskole vil i hovedsak operere som vanlig. Det vil kun være en til en undervisning og våre instruktører følger alle smittevernfaglige anbefalinger.

Skiskole bestilles ved å ta direkte kontakt med våre skiinstruktører. Ved å bestille på forhånd er du garantert plass – og du slipper å vente!

Overnatting

Vi har innført følgende rutiner og tiltak for at du skal kunne bo trygt hos oss:

Vi gjennomfører forsterket renhold av våre utleieenheter. Dette inkluderer blant annet desinfisering av alle nødvendige kontaktflater.

Vi tillater ikke bruk av soveposer eller lakenposer, kun rent sengetøy. Vi anbefaler at du leier sengetøy hos oss.

Vask servise og bestikk på høyeste temperatur i oppvaskmaskin

– Håndsprit er tilgjengelig i resepsjon

– Nøkler desinfiseres før utlevering

– Betaling av opphold skjer ved ankomst. Ved betaling oppfordres det til å bruke berøringsfrie kort. Kontanter kan dessverre ikke benyttes.

Vårt treningsstudio «Fjellsvetten» og vårt badstue anlegg, er inntil videre stengt. Dette gjelder også vaskemaskiner i resepsjonsbygget.

Ønsker du mer informasjon?

Dersom du har spørsmål, send gjerne en mail til [email protected]

Vi gleder oss til å ta imot dere til herlige påskedager i alpinanlegget på Lifjell!

Velkommen