Påskeferie

Det blir en annerledes påskeferie 2020. Lifjell Skisenter er stengt, alle arrangement er avlyst, men allikevel så har vi som bor lokalt her i Midt-Telemarkregionen vakre Lifjell og boltre oss på. 🙂 Det er fortsatt snø og det vil bli kjørt langrennsløyper. Nedenfor følger noen tips til deg som skal tilbringe påsken hjemme i regionen.

Langrenn på Lifjell

I påsken blir det kjørt løyper Skjærtorsdag og Påskeaften. Det er Lifjell Løypelag som kjører og står for skiløypene på Lifjell. VIKTIG: Betal parkeringsavgiften på Jønnbu da dette bistår løypelaget for den fantastiske jobben de gjør:)

Hollane turistseter og Lifjellstua er naturlig nok stengt pga Koronasituasjonen.

Går du inn på www.skisporet.no og søker Lifjell, kan du til enhver tid se når de ulike løypene sist ble preparert evt. følge løypemaskinen live. Se kart over skiløypene på Lifjell ved å trykke her.

Det er masse snø på fjellet så drømmen om appelsinen og kvikklunsjen i Glekse eller Solskinnsdalen lever altså:)

Aking på Lifjell

Skiheisen i Vinterland (ved parkeringsplassen på Jønnbu) er som kjent stengt, men det er fullt mulig å ake i bakken! Gjett om det er gøy!

Isbading

Is bading er kjent for å gjøre underverker for kroppen og blir stadig mer populært. Til og med vår ordfører for nye Midt-Telemark kommune er stadig ute med en dukkert i de vakre omgivelsene i vår region. Omgitt at vakker natur er is bading en super aktivitet å gjøre for alle mann, og så tøft også! Legg ut ditt bilde fra is badingen på Instagram og tagg oss i bildet (@visitboitelemark) , kanskje vi reposter deg neste gang? 😉

Visit Bø på Instagram.

Se våre forslag på badeplasser her.

Isfiske

Isfiske er også en fin aktivitet i vinter- og påskeferie! I Midt-Telemark regionen har vi en rekke gode fiskevann – også på Lifjell. Er du heldig kan du få en fjell-ørret på kroken, og i vann i lavlandet i regionen er det mulig å få abbor. Vær obs på at på grunn av mild vinter er is- sikkerheten lavere enn normalt. Husk å ta med deg godt med klær, en termos med noe godt og varmt. Kanskje en parafinbrenner og telt til og med?

Les mer om fiske her.

 

Vinterlig vandring med truger

Vandring med truger på Lifjell er en populær aktivitet! Enten om det er en langtur eller en kort tur, har vi garantert noe som passer! Kjenn på den friske følelsen og nyt den fine naturen og stillheten. Vi har en liste med gode turforslag, ellers så gjerne sjekk ut UT.no som også har en egen app med gps.

Se våre turforslag her: Vandring.

Se turforslag fra UT.no her.

Live streamaet konsert fra scenen i Gullbring Kulturanlegg:

Lørdag 4. april med Ni Liv kl. 19:)

Vandre-/sykkelturer langs Telemarkskanalen

Telemarkskanalen er helt nydelig å oppleve nå når det går mot vår. Gode turutgangspunkt både i Lunde og Ulefoss. Kanalruta fra Ulefoss til Dalen for den som vil ha litt itfordringer, men det er flust av kortere turer også. Ta en nærmere titt her for kart på konkrete sykkelruter langs Telemarkskanalen. 

Skogsturer

Man er alltid glad for en skogsturer i sitt eget nærområdet så ta ta turen ut:)  Ta en titt her for tips, eller sjekk ut.no for flere.

Handel i ditt sentrum!

Vi oppfordrer til å støtte de lokale butikkene hjemme hos deg i påska. Om det er klær, sko, sportutstyr, skomaker eller den lokale malebutikken – så er dette GULL verdt akkurat denne påsken…..

Handel hos din lokale gårdsbutikk

Lindheim Ølkompani har åpent og kjører til og med ut øl og eplemost hver tirsdag og fredag. Galleri Nyhuus har åpent og frister med eplemost, honning m.m.

Velkommen til å en fin påskeferie i ditt nærområde!