To skigåere har pause

10 tips til aktiviteter i påskeferien!

Påsken er en av denne sesongens store høydepunkter. Snø på fjellet og behagelige temperaturer gjør avslutningen på skisesongen verdt å få med seg!
I Midt-Telemark regionen er vi så heldige å ha vakre Lifjell og boltre oss på. Det er fortsatt snø og det blir kjørt langrennsløyper og Lifjell Skisenter har fortsatt fine forhold! Nedenfor følger noen tips til deg som ønsker å tilbringe påsken hos oss, både på og nedenfor fjellet.

1. Alpint i Lifjell Skisenter

Lifjell Skisenter har åpent hver dag i påsken 9.- 17. april kl 10-16. Barnebakkene på toppen, Vinterland, har morsomme bakker for de minste og nybegynnere på slalåm, snowboard og langrennski. I Skisenteret finner du to hovednedfarter med varierende vanskelighetsgrad (fra 300 til 1200 meter) og  T-krok heis. Bakken er full av gode hopp og rails så her kan du boltre deg på ski og eller snowboard hele dagen. Det er skiutleie og cafeèr åpne begge steder.

2. Langrenn på Lifjell

Det er fortsatt skiføre på Lifjell. Sjekk oppdateringer på løypekjøring her. Det er Lifjell Løypelag som kjører og står for skiløypene på Lifjell. Husk å betale parkeringsavgiften på Jønnbu da dette bistår løypelaget for den fantastiske jobben de gjør.

Det er fortsatt snø på fjellet, så drømmen om appelsinen og kvikklunsjen i Glekse eller Solskinnsdalen lever altså!

👉 Se kart over skiløypene på Lifjell.
👉 Ønsker du å bidra løypelaget ytterligere kan du gjøre dette her

To skigåere på Lifjell med utsikt utover Bø og Sauherad

3. Hollane Skifestival

Hollane Skifestival arrangeres i bunn av Krintokleiva lørdag 9. april. Her er alle velkomne enten om du vil delta som hopper eller tilskuer. Hopprennet starter kl. 11.30, og det blir underholdning med banet Luna Lars and the Lifjell Lovers og spelemann Torgeir Straans. Se mer info her. 

4. Rideturer på Hørte

Bø og Lifjell Turridning tilbyr idylliske rideturer i naturskjønne omgivelser. Her kan du være med å ri enten du har mye eller lite erfaring. Turridninga tilbyr også ulike type ridepakker som langturer, kortturer, rideturer med middag og overnattingsturer. De tilbyr også tilrettelagt ridning til de som har behov for det. Ingen som tørr å være med deg? Blås i det, du er alltid i godt selskap her!

👉 Du kan lese mer om Bø og Lifjell Turridning og bestille rideturer her

 

5. Alpakka opplevelse på Svenseid

Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gårdsbesøk og møte med dyr. Her kan du oppleve trivelige vandreturer med alpakka og være med på fôring, i tillegg til å møte høner, kaniner, katter og hunder på gården.
👉 Du kan lese mer om Svenseid Alpakka og bestille opplevelsespakker her

Alpakkaer på Svenseid gård

 

6. Isbading

Isbading er kjent for å gjøre underverker for kroppen og blir stadig mer populært. Hos Heksas Kjøkken ved Hogga Sluse i Lunde kan du nyte deres nydelige badstue med muligheter for å isbading rett i Telemarkskanalen! Isbading er en super aktivitet for alle mann, og tøft er det også! Legg ut ditt bilde fra isbadingen på Instagram og tagg oss i bildet (@visitboitelemark) , kanskje vi reposter deg neste gang? 😉

👉 Du kan lese mer om Heksas Kjøkken og bestille saunapakke her
👉 Visit Bø på Instagram
👉 Se våre forslag på badeplasser her

Vakker badstue ved vannet

7. Yoga på Yogagaarden

I Bø finner du Yogagårdens fine grønne låve-shala med varierte yogaklasser. Yogagården tilbyr yogaklasser som passer for både deg som aldri har prøvd yoga før og for deg som har erfaring med yoga fra tidligere. I interiør- og livsstilsbutikken deres Søsterkollektivet i Bøgata finner du yogautstyr, interiør, te, oljer og hudpleie. Nyt en god kopp kaffe i loungen eller hengekøya etter yoga.

👉 Du kan lese mer om Yogagården og bestille yogatimer på deres nettsider

8. Vandre-/sykkelturer langs Telemarkskanalen

Telemarkskanalen er helt nydelig å oppleve nå når det går mot vår. Gode turutgangspunkt både i Lunde og Ulefoss. Kanalruta fra Ulefoss til Dalen for den som vil ha litt utfordringer, men det er flust av kortere turer også.

👉 Ta en nærmere titt her for kart på konkrete sykkelruter langs Telemarkskanalen

9. Kulturopplevelse på Øvre Verket

Det er åpne utstillinger i Galleri Øvre Verket og mange fine arrangementer som skjer her, alt fra konserter, utstillingsåpninger og foredrag. I tillegg til dette kan du nyte deilig mat og drikke på restauranten. Spiseriet på Øvre Verket er åpent til vanlig annenhver fredager (quiz) fra kl 19 og lørdager/søndager fra kl 12 – 17, butikken og galleriene åpent hver lørdag kl 12-16. Opplev kortreist mat, middag, vafler eller kanskje bare en kopp kaffe. Kom gjerne også innom for en hyggelig prat.

I påsken:
Restauranten Spiseriet haråpent hele påska fra kl 14-20, med påskequiz på langfredag.
Det blir nydelig bakst i bakehuset på Påskeaften kl 12 og utover. Butikken, håndarbeidsstua og antikvariatet og gallerier og utstillinger er også åpent denne lørdagen.
Det blir også Påskerebus for de minste fra Skjærtorsdag til slutten av påska. Oppstart på Spiseriet.

Utenom åpningstidene holder de åpent alle dager i uken ved forhåndsbestilling.

👉 Les mer om Øvre Verket på deres hjemmeside
👉 Øvre Verkets Facebookside
👉 Se programmet hos Øvre Verket

sommer på Øvre verket

 

Kino og bad i Gullbring Kulturanlegg

Er det guffent vær kan det kanskje friste med et innendørs bad i badeanlegget på Gullbring Kulturanlegg. Her finner du et 25 meter langt svømmebasseng, hoppetårn (1,3 og 5 meter), og plaskebasseng for de minste med boblebad og varmebasseng, badstue m.m.  Se her for booking og åpningstider.

Bø Kino har filmer i hele påsken. Sjekk programmet her:) 

 

Sjekk også vår «Hva skjer» kalender for å få med deg alle arrangementene som vil skje i Påsken. For spesifikt program mot arrangementer på Lifjell kan du se her: «Påsken på Lifjell 2022».

Velkommen til en fin påskeferie i Bø og Midt-Telemark regionen!