To skigåere har pause

10 tips til aktiviteter i påskeferien!

| 6 minutter lesetid

Påsken er en av denne sesongens store høydepunkter. Snø på fjellet og behagelige temperaturer gjør avslutningen på skisesongen verdt å få med seg!
I Midt-Telemark regionen er vi så heldige å ha vakre Lifjell og boltre oss på. Det er mye snø og det blir stadig kjørt langrennsløyper og Lifjell Skisenter som har fantastiske forhold! Nedenfor følger noen tips til deg som ønsker å tilbringe påsken hos oss, både på og nedenfor fjellet.

1. Alpint i Lifjell Skisenter

Lifjell Skisenter har åpent hver dag i påsken 1.-9. april kl. 10-16. Barnebakkene på toppen, Vinterland, har morsomme bakker for de minste og nybegynnere på slalåm, snowboard og langrennski. I Skisenteret finner du to hovednedfarter med varierende vanskelighetsgrad (fra 300 til 1200 meter) og  T-krok heis. Bakken er full av gode hopp og rails så her kan du boltre deg på ski og eller snowboard hele dagen. Det er skiutleie og kafeèr åpne begge steder.

2. Langrenn på Lifjell

Det er fantastisk skiføre på Lifjell! Sjekk oppdateringer på løypekjøring her. Det er Lifjell Løypelag som kjører og står for skiløypene på Lifjell. Husk å betale parkeringsavgiften på Jønnbu da dette bistår løypelaget for den fantastiske jobben de gjør.

Det blir en fantastisk påske i fjellet! Ta med deg appelsinen og kvikk lunsjen og nyt den i fjellet!

👉 Se kart over skiløypene på Lifjell.
👉 Ønsker du å bidra løypelaget ytterligere kan du gjøre dette her

To skigåere på Lifjell med utsikt utover Bø og Sauherad

3. Hollane Skifestival

1. april arrangeres Hollane skifestival på Hollane. Ta den 9 km lange turen fra Jønnbu på ski, eller sitt på med weaselen innover. Her er du velkommen om du vil være tilskuer eller skihopper, kanskje det er du som slår bakkerekorden på 21,5 meter.

Hollane skifestival plakat med bilde av mann som hopper på ski

👉 Mer informasjon om Hollane Skifestival
👉 Mer informasjon om Hollane, weasel og priser

4. Rideturer på Hørte

Bø og Lifjell Turridning tilbyr idylliske rideturer i naturskjønne omgivelser. Her kan du være med å ri enten du har mye eller lite erfaring. Turridninga tilbyr også ulike type ridepakker som langturer, kortturer, rideturer med middag og overnattingsturer. De tilbyr også tilrettelagt ridning til de som har behov for det. Ingen som tørr å være med deg? Blås i det, du er alltid i godt selskap her!

👉 Du kan lese mer om Bø og Lifjell Turridning og bestille rideturer her

 

5. Alpakka opplevelse på Svenseid

Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gårdsbesøk og møte med dyr. Her kan du oppleve trivelige vandreturer med alpakka og være med på fôring, i tillegg til å møte høner, kaniner, katter og hunder på gården.

👉 Du kan lese mer om Svenseid Alpakka og bestille opplevelsespakker her

alpakka på tur i snøen

 

6. Isbading

Isbading er kjent for å gjøre underverker for kroppen og blir stadig mer populært. Hos Heksas Kjøkken ved Hogga Sluse i Lunde kan du nyte deres nydelige badstue med muligheter for å isbading rett i Telemarkskanalen!
Eller dra til Heit Sauna på Lien gård på Akkerhaugen og dypp deg i det forfriskende vannet i Norsjø.

Isbading er en super aktivitet for alle mann, og tøft er det også! Legg ut ditt bilde fra isbadingen på Instagram og tagg oss i bildet (@visitboitelemark) , kanskje vi reposter deg neste gang? 😉

👉 Du kan lese mer om Heksas Kjøkken og bestille saunapakke her
👉Mer om Heit Sauna og bestilling her
👉 Se våre forslag på badeplasser her

Vakker badstue ved vannet

7. Yoga på Yogagaarden

I Bø finner du Yogagårdens fine grønne låve-shala med varierte yogaklasser. Yogagården tilbyr yogaklasser som passer for både deg som aldri har prøvd yoga før og for deg som har erfaring med yoga fra tidligere. Da også turen innom deres interiør og livsstilsbutikk, du kan også nyte en kopp kaffe eller te i loungen.

Fra 31.mars – 2. april er det klart for yogaretreat med skogvandring, kurs, yoga og god mat, book deg en plass før det blir fullt!

👉 Mer informasjon om Yogaretreat

👉 Du kan lese mer om Yogagården og bestille yogatimer på deres nettsider

8. Påske på Lifjell:

Det er ikke bare ski man kan gjøre på Lifjell, sjekk programmet for påsken!

Påskeuka på Lifjell:

Onsdag 5. april: Påskequiz fra klokken 21

Skjærtorsdag 6. april: Kl. 13-16 er det terrassestemning i Skisenteret med live musikk fra trubaduren Carl-Henrik Nilsen.
Kl. 14-18 er det Afterski på Lifjellstua med DJ,

Langfredag 7. april: Kl. 13-16 er det solskinnstemning i Vinterland med livemusikk fra trubaduren Carl-Henrik Nilsen.
Kl. 17 er det til for et iskaldt påskebad på (snø)stranden på Jønnbu (ved vinterland)

Påskeaften lørdag 8. april: Kl. 11:30 – er det påskeegg jakt på Lifjellstua for barn under 12 år
Påskerenn i Vinterland for barn i alle aldere. Påmelding 11:30 – rennstart 12:30. Gratis påmelding/premiering

👉Mer informasjon om påsken og arrangement på Lifjell Skisenter
👉Mer informasjon og åpningstider på Lifjellstua

Familie som leker

9. Kulturopplevelse på Øvre Verket 

Det er åpne utstillinger i Galleri Øvre Verket og mange fine arrangementer som skjer her, alt fra konserter, utstillingsåpninger og foredrag. I tillegg til dette kan du nyte deilig mat og drikke på restauranten. Spiseriet på Øvre Verket er åpent til vanlig annenhver fredager (quiz) fra kl 19 og lørdager/søndager fra kl 12 – 17, butikken og galleriene åpent hver lørdag kl 12-16. Opplev kortreist mat, middag, vafler eller kanskje bare en kopp kaffe. Kom gjerne også innom for en hyggelig prat.

I påsken:

Restauranten Spiseriet har åpent:
Skjærtorsdag: kl. 15-20
Langfredag: kl. 15-24+, PåskeQUIZ klokken 20
Påskeaften: kl. 15-24+, PåskeJAM klokken 21
1. og 2. påskedag: kl. 15-20

Det blir nydelig bakst i bakehuset på Påskeaften kl 12-16. Butikken, antikvariatet og gallerier og utstillinger er også åpent denne lørdagen.
Galleri Moseng holder åpent alle dager fra skjærtorsdag til 2.påskedag fra 12-16

Utenom åpningstidene holder de åpent alle dager i uken ved forhåndsbestilling.

👉 Les mer om Øvre Verket på deres hjemmeside
👉 Øvre Verkets Facebookside

sommer på Øvre verket

 

10. Kino og bad i Gullbring Kulturhus:

Er det guffent vær kan det kanskje friste med et innendørs bad i badeanlegget på Gullbring Kulturanlegg. Her finner du et 25 meter langt svømmebasseng, hoppetårn (1,3 og 5 meter), og plaskebasseng for de minste med boblebad og varmebasseng, badstue m.m.  Se her for booking og åpningstider.

Bø Kino har filmer i hele påsken. Sjekk programmet her:) 

 

Sjekk også vår «Hva skjer» kalender for å få med deg alle arrangementene som vil skje i Påsken. For spesifikt program mot arrangementer på Lifjell kan du se her: «Påsken på Lifjell 2023».

Velkommen til en fin påskeferie i Midt-Telemark og Nome regionen!