Hogga – Ulefoss, sjarmøretappen

| 2 minutter lesetid

Kombiner sykling og kanalbåt og opplev Telemarkskanalens største sluseanlegg.

Strekningen mellom Strengen brygge og Ulefoss sluse er 21 km og inneholder alle de 6 sluseanleggene som fortsatt åpnes manuelt slik det ble gjort da kanalen ble bygget for over 120 år siden. Dette er «kremen» av Telemarkskanalen

Ta båt en vei og sykle den andre veien, og se ulike sider av Telemarkskanalen og slusene. Få en avslappende tur på en av de flotte kanalbåtene og opplev slusing på nært hold. Fra sykkelsetet oppleves ting annerledes, det er mulig å stoppe hvor man vil og ta en pause på en av spisestedene. Mulig å gå av og på kanalbåtene ved alle sluser, så ulike varianter og lengde på sykkeltur for denne strekningen er mulig. Obs!Båtene går bare en gang daglig.

NOEN MULIGHETER:

Alt 1: Starter i Lunde, over brua og sykle Landskaper’n ca 17km og stoppe ved Hogga sluse for å gå på kanalbåten retning Ulefoss. Alternativt kan sykle direkte Lunde- Hogga 6km, men vil anbefale å få med Landskapern

Alt 2: Starter i Lunde, tar med sykkel og går på båten ved Lunde sluse. Båttur Lunde- Ulefoss, retur med sykkel. Kan her velge å sykle hele Landskapern før man går på båten.

Alt 3: Sykle fra Lunde til Ulefoss om morgenen og reise med M/S Victoria, M/S Telemarken eller M/S Henrik Ibsen fra Ulefoss til Lunde. Du vil være fremme i 13 tiden og kan fint rekke Landskapern runden som avslutning på dagen.  

Kan gjøres som dagstur eller legg inn en eller flere overnattinger på Telemark Kanalcamping eller på Lunde Vandrerhjem.