Kulturrunden

Kulturrunden er en sykkelrute som går i lett kupert terreng og passerer en rekke interessante kulturminner som fløtningsdammer, tømmerkoier, pukkverk og husmannsplasser. 

Lengde Vanskelighetsgrad Varighet
15 km Enkel/familievennlig Ca 90 min

GPS:
Villmarkseventyret
Desimalgrader (lat, lon)
59.20120, 9.07748

Kulturrunden er en 15 kilometer rundtur som starter ved Villmarkseventyret bobilparkering og følger fløtningsvassdraget langs Sætreelven og den gamle rallarvegen som ble laget i forbindelse med byggingen av sørlandsbanen mellom Lunde og Drangedal i 1922 – 1927. Turen går i lett kupert terreng og passerer en rekke interessante kulturminner som fløtningsdammer, tømmerkoier,  pukkverk og husmannsplasser.

Sykkelruten følger delvis den etablerte sykkelrunden «Motbakken» og kan forlenges/forkortes i ulike retninger etter eget ønske. Turen kan f.eks. forlenges noen kilometer for å oppleve eventyrstien (aktivitetssti for barn i alderen 3-11 år), Høidalsfurua (Telemarks største furutre) eller et flyvrak fra 2. verdenskrig. Turen går langs lite trafikkerte grusveier med unntak av de siste 2 kilometerne som følger den lite trafikkerte fylkesvei 3310.

God tur!