Padling Strengen – Lunde 11km

| 2 minutter lesetid

Opplev flott kulturlandskap og de to øverste slusene i Telemarkskanalen.

Hvis du starter fra Strengen får du en variert padleopplevelse med idyllisk kulturlandskap i Flåbygd, padling langs gamleveien Murane og sluser. For begge alternativ kan turen avsluttes med en avstikker inn Skoeelva som har utløp like ved Kanalcampingen.

Historie: Før slusene ble bygget, var Strengen brygge et knutepunkt der båter fra Dalen og Kviteseid måtte snu og varer og personer måtte skifte til landtransport. Til fots og med hest og kjerre gikk turen fra Strengen til Ulefoss. Murane er en del av den gamle veien som er bevart, den ligger langs kanalen fra Hogga sluse og oppover, den er i dag fredet og i bruk som gang og sykkelvei.

Antall slusepasseringer: 2 sluser (Hogga og Kjeldal sluse) traller begge steder som kan benyttes til å trille forbi slusa.

Slusing: På Hogga kan du velge å bli sluset i fra slutten av juni til midten av august som er sesongen for slusing. (LINK til «Åpningstider og info om slusing». Ved Kjeldal sluse er det en Elektrisk fiskesperre i vannet ca 200 meter nedenfor slusa, så her er det ikke aktuelt å bli sluset. Her må du passere på land, det er ca 350 meter å gå langs en grusvei langs kanalen og du finner kanobrygge i enden av veien.

Passer for: Alle, grupper, nybegynnere, familie. Vær obs på passering av Hogga kraftverk særlig hvis det er stor vannføring, legg deg godt inn til høyre når du ser kraftverket og hold deg langs «Murane» rundt svingen. (lengst mulig vekk fra kraftverket)

Transport: Ja, behov for transport til startpunkt