Deltaker blir intervjuet

PÅMELDINGEN ER ÅPEN! 🤩

TelemarksVeka 2022 blir den største utgaven i vår historie. Nå åpner vi påmeldingen til World Cup konkurransene for både junior og senior, TV 2 skal sende alt i absolutt beste sendetid og vi venter over 20.000 besøkende på våre arrangementer, sier en stolt prosjektleder Tormod Hynne.

Alle de norske skilandslagene skal ha treningssamling hos oss før de runder av med World cup-konkurransene på rulleski, siste helgen i juni. Det ligger an til stor internasjonal deltagelse der flere av de beste langrennsnasjonene stiller med sine største stjerner. TV 2 gjør sin bredeste satsning rundt TelemarksVeka så langt,  og skal sende alt i beste sendetid. I tillegg blir det omfattende sportssendinger, underholdningsprogram og konserter med store artister. Alt på TV 2s hovedkanal.  – Det at vi får mikset vår nasjonalhelter på ski sammen med influencere og artister som fenger de yngre målgruppene er godt for merkevaren «langrenn», sier telemarkingen.

Rulleskiløpere rundt kanalen

Det har vært en lang og utfordrende prosess med covid-situasjonen over oss, men jeg er stolt av at vi har doblet våre budsjetter siden toppåret 2019.  Idrettslagene som arrangerer World Cup på rulleski i Norge, for både junior og senior, for første gang på over 10 år sitter på svært god arrangørkompetanse. Vi innleder fredag 24. juni med individuell fristil på fantastiske Notodden Energi Grønkjær Arena, ca. 20 min. fra Bø. Tilreisende kommer til å måpe når de ser dette anlegget for første gang!  FIS-delegaten som var med å tildele TelemarksVeka World cup-status mente det var et av Europas fineste rulleskianlegg, sier Hynne.

Lørdag 25.juni er det tradisjonsrike Sommarlandsprinten i Bø sentrum som tidligere år har hatt vinnere som Johannes Høsflot Klæbo, Maiken Caspersen Falla og Finn-Hågen Krogh. Vi har satt et tak på 200 seniorløpere og 300 juniorer til denne konkurransen. De to siste årene før covid-19 var det utrulig mye publikum til stede. Med alle de norske stjernene på plass og nå i kamp mot mange av rivalene som nettopp har stått på pallen i Beijing venter vi storinnrykk. Mange velger å legge ferien sin til området for å oppleve stor sport, Bø Sommarland og flotte konserter. For en aktiv familie er dette gøyal ferie kombinert med egne treningsturer i området, sier Hynne.

Therese Johaug med publikum i bakgrunnen

TelemarksVeka avsluttes med Kanalrennet i Lunde, ca. 15 min fra Bø. Her går herrene 50 km klassisk og kvinnene 25 km klassisk i en fantastisk trasé langs Telemarkskanalen. Juniorene får sitt eget world cup renn over 25 klassisk i forkant av hoved rennet. Norges Skiforbunds arrangementsansvarlig, Asgeir Moberg tror det vil bli utrulig stor norsk deltagelse her. Muligheten for en World cup-start på CV-en, samt attraktive FIS-poeng vil nok få mange til å delta.

Det er dog viktig å understreke at Kanalrennet fortsatt er for alle som liker å gå på rulleski. Mosjonistene som deltar skal få den samme gode opplevelsen som verdenseliten, sier Hynne.

Det er idrettslagene Heddal IL, Skarphedin Langrenn og IL Skade Langrenn som arrangeres årets rulleskirenn under TelemarksVeka. Sammen mønstrer disse nærmere 400 frivillige til arrangementene.

Med fire måneder igjen til arrangementet er vi svært forventningsfulle. Vi oppfordrer alle som vil delta til å være tidlig ute med påmelding, samt sikre seg overnatting. Hele regionen fylles til randen denne uken, avslutter Tormod Hynne.

Les mer og meld deg på her: Påmelding