Rulleskiløpere ut av start

TelemarksVeka presenterer: World Cup 2022!

TelemarksVeka har blitt arrangert siden 2017 med stor suksess. Høye seertall på TV 2 og godt besøkte arrangementer har ført til svært stor markedsføring av hele Telemark. I 2022 har TelemarksVeka mye å revansjere etter to år der covid-19 har påvirket konseptet. Og dette skal utføres på en måte som gjør TelemarksVeka til det mest synlige og inkluderende idrettsarrangementet i regionen noensinne.

Verdenscup på rulleski

I samarbeid med Norges Skiforbund skal idrettslagene IL Skade Langrenn, Heddal IL og Skarphedin Langrenn arrangere verdenscup på rulleski under TelemarksVeka 2022. Fredag 24.juni arrangeres verdenscupåpningen på Notodden Energi Grønkjær Arena med individuell start. Lørdag 25.juni er det verdenscup i sprint i Bø sentrum, før Kanalrennet avslutter med verdenscup i langløp over 24 og 48 km i Lunde.

Verdenscupen har ikke besøkt Norge siden 2011 og Norges Skiforbund sin søknad om å gjennomføre arrangementet ble innvilget av FIS sitt rennstyre nylig. Det forventes deltagelse fra 10-12 nasjoner og lagene skal innlosjeres hos blant annet Studentsamskipnaden i Bø.  TelemarksVeka har siden langt tilbake en formell avtale med Norges Skiforbund som innebærer at alle landslagene og samtlige utøvere vil stå på startstreken i løpet av rennhelgen. I tillegg til stor reiselivsmarkedsføring, tv-show, turné i fylket på sosiale medier m.m.  vil dermed TelemarksVeka igjen by på mye god underholdning viaTV 2 sine kanaler.

Etter 10 år med pause er det flott å komme tilbake til Norge med FIS verdenscup på rulleski. Å arrangere dette i Norge er bra for utviklingen av både sporten og promoteringen. Vi håper at verdenscuparrangementet vil bringe sammen en god blanding av idrettsutøvere fra forskjellige nivåer og nasjoner, inkludert Norges beste langrenns utøvere. Arrangørene i TelemarkVeka har presentert gode arenaer og konkurranseformater som forhåpentligvis vil skape god underholdning for tilskuere og TV-seere.
– International Ski Federation (FIS), Martins Niklass.

ParaVeka blir en del av TelemarksVeka

Fra og med 2022 blir TelemarksVeka nådeløse på inkludering både under arrangementet og i arbeidet mot samarbeidspartnere, reiselivet og samfunnet generelt. TelemarksVeka skal gi et viktig arbeid stor nasjonal synlighet der budskapet er at alle skal ha like muligheter enten som idrettsutøver, turist eller innbygger i regionen. Det er derfor svært gledelig å kunne invitere ParaVeka og flere idrettslag på Notodden med i prosjektet. I samarbeid med Olympiatoppen, forskjellige særidretter, fylkeskommunen, Visit Telemark og et stort bedriftsnettverk skal TelemarksVeka utfordre og være en viktig nasjonal stemme for et meget viktig budskap. At Notodden nå blir en likeverdig del av TelemarksVeka på lik linje med Midt-Telemark og Nome vil styrke både konseptet og innholdet i TV2-samarbeidet. TelemarksVeka lyser i dag ut en ny 100% stilling som skal bidra til at alle målsettinger blir nådd på både kort og lang sikt.

Velkommen til verdenscup på rulleski!