Parautøvere stående i planke

TelemarksVeka satser på inkludering og vil bli «Norges mest inkluderende idrettsarrangement»

Første år med fokus på paraidrett under TelemarksVeka – Idrettene er storfornøyd og vil tilbake til regionen, og til Bø Hotell!

«Under Veka i juni ønsket vi flere paraidretter velkomne til hele regionen, både Notodden, Bø og Skien» sier prosjektkoordinator i TelemarksVeka Anne Humlebrekke. Hun fortsetter «Para friidrett, para langrenn og para skiskyting, en gjeng på nesten 50 pers, med trenerne Runar Steinstad (friidrett), Anne Ragnhild Kroken (langrenn) og Jens Schjerven (skiskyting) i spissen. Alle sammen ble innlosjert på Bø Hotell, sammen med både dame- og herrelandslaget i langrenn.»

Anne Humlebrekke ved TelemarksVeka banner

Para langrenn og skiskyting var på Bø Hotell på treningssamling i fjor, og hadde allerede fått en smakebit på hva området og ikke minst Bø Hotell har å by på. Para friidrett var her for aller første gang, og med en bøhering som trener, hadde han nok allerede noen tanker om hva de kunne forvente seg. Runar Steinstad, som trener friidrettsgjengen er oppvokst i Bø, og har derfor en egen tilknytning til området. Han sier at som bøhering er han ekstra stolt av det Telemarksveka har fått til.

Treningsforholdene i Midt-Telemark og regionen som sådan er svært gode, noe skilandslagene har gitt tilbakemeldinger på i flere år, fortsetter Humlebrekke. De tre trenerne sier seg alle enige i det, og nevner at området rundt hotellet også er godt tilrettelagt for aktivitet. Friidrettsbanen ligger i gangavstand og det er flotte muligheter for rulleski på gangstiene i nærområdet. Det er også tilgang på styrkerom og hall rett ved hotellet.

«Ved Nordbøåsen skiskytteranlegg kan man ha gode økter med både skiskyting og rulleski. I tillegg ligger det flotte anlegget, Notodden Energi Arena Grønkjær kun en 25 minutters kjøretur unna» sier Jens Schjerven, trener for para skiskyting.

Han nevner også at service og tilrettelegging på Bø Hotell har vært veldig bra. «Alle de ansatte, med Ottar i spissen, var svært imøtekommende og hjelpsomme. Det er veldig hyggelig å komme inn døren på hotellet når man hver gang blir møtt med et smil og et «hei».»

Parautøvere

Været var også med oss denne uka, så uteområdene med svømmebasseng ble godt brukt av utøverne mellom treningsøktene. Planleggingen og samarbeidet med hotellet frem mot og under arrangementet har også vært svært godt. Hotelldirektør Ottar Langåsdalen er løsningsorientert, og små og store behov ble fikset raskt underveis sier en fornøyd prosjektkoordinator.

Rullestolbrukere fikk tilrettelagte rom, matallergier ble tatt hensyn til og møterom ble klargjort. Flere av rommene er tilrettelagt for utøvere med funksjonsnedsettelse, avslutter Schjerven.

Maten blir også nevnt av alle tre, de er svært fornøyde med det varierte og gode tilbudet.

Vi stortrives i Bø, og gleder oss allerede til å ta turen igjen neste år, sier en samstemt trenertrio.