Topp 12 vinteraktiviteter du må få med deg!

| 6 minutter lesetid

1. Langrenn på Lifjell

Lifjellplatået i Telemark har over 20 topper på over 1000 moh.  Her er det mange og varierte muligheter for deg som ønsker å prøve langrennskiene. Totalt er det 80 km skiløyper som prepareres om vinteren. Går du inn på skisporet.no og søker Lifjell, kan du til enhver tid se når de ulike løypene sist ble preparert evt. følge løypemaskinen live.

Perfekt som et lite avbrekk fra hverdagen! Kjenn en frisk bris i ansiktet mens du trer framover omringet av flott natur. For en gullopplevelse det er oppe i høyden omgitt av natur, utsikt og idyll. PS: Området er også perfekt for turer med truger.

Les mer om langrenn på Lifjell

2. Alpint / Snowboard

Lifjell Skisenter ligger kun 12 km unna Bø sentrum. Skisenteret har to heiser, fire nedfarter i forskjellige vanskelighetsgrader, terrengpark, Telemarks største flomlysanlegg, ski- og snowboard skole, skiutleie og mer! Bakkene egner seg godt for barnefamilien og for den som liker å boltre seg i terrengpark med hopp og rekkverk. Med deres beliggenhet, har du en helt nydelig utsikt utover Telemark, se idylliske Norsjø mens du daler deg nedover snøføret.

Les mer om Lifjell Skisenter

Se UT.no turforslag på Lifjell

Link til Lifjell.no

3. Bo på Lifjell!

På Lifjell kan du velge mellom hytter, rom, fjellstue eller leilighet. Vi har blant annet Lifjellstua, Solstua, Hollane Seter og Lifjelltunet oppe på fjellet.

Hollane Seter tilbyr overnatting midt inne på fjellet. Det er en fin skitur inn, men du kan også sitte på med weaselen som kjører hver dag i vinterferien. En spennende opplevelse for både store og små.

Vi har et stort utvalg med overnattingstilbud, ta gjerne et titt. Vi garanterer du finner en plass som passer deg.

Se vår info om overnatting
Les om Lifjellstua
Les om Lifjelltunet
Les om Solstua
Les om Hollane Seter

4. Isbading med eller uten sauna

Isbading er kjent for å gjøre underverker for kroppen og blir stadig mer populært. Til og med vår ordfører for Midt-Telemark kommune er stadig ute med en dukkert i de vakre omgivelsene i vår region. Omgitt at vakker natur er is bading en super aktivitet å gjøre for alle mann, og så tøft også! Legg ut ditt bilde fra is badingen på Instagram og tagg oss i bildet (@visitboitelemark), kanskje vi reposter deg på vår story eller innlegg neste gang? 😉

❄ Vår Instagram; @visitboitelemark

Se våre forslag på badeplasser
Les mer om saunaen på Heksas Kjøkken i Lunde
Les mer om saunaen hos Lien Gård på Akkerhaugen

5. Isfiske

Isfiske er også en fin aktivitet i vinterferien! I Midt-Telemark regionen har vi en rekke gode fiskevann – også på Lifjell. Er du heldig kan du få en fjell-ørret på kroken, og i vann i lavlandet i regionen er det mulig å få abbor. Vær obs på at på grunn av mild vinter er is-sikkerheten lavere enn normalt. Husk å ta med deg godt med klær, en termos med noe godt og varmt. Kanskje en parafinbrenner og telt til og med?

Les mer om fiske i området

 

6. Hest er best?

Er du eller dine unge glad i hest? Da er hesteridning perfekt i vinter! Nyt den friske vinterpusten i kinnene mens dere rir bortover omringet av den vakre vinternaturen. En flott aktivitet som garanterer mange smil i løpet av dagen. Noe for deg og dine?

Les mer om Bø og Lifjell Turridning

7. Ro og balanse hos Yogagården

 

Når mandagen er litt rufsete og kan merkes på kroppen og langt inn i nervesystemet, da kan det være godt å ha et sted å reise til, hvor du finner ro, yoga, te, oljer, meditasjon og røkelse …
Etterpå føles alt så mye bedre: roen brer seg i kroppen, bekymringene slipper taket og pusten trekkes igjen rolig og dypt ned i magen.

På Flatin i Bø finner du Yogagårdens fine grønne låve-shala med varierte yogaklasser. Trenger du å finne ro, flyt eller bevege på kroppen gjennom behagelige og gode yogatimer er Yogagården plassen for deg. Her er det alltid tid til å henge med en god kopp te i loungen eller hengekøya etter timen.

Les mer om Yogagården Shala & Shop

8. Vandring med alpakka

Velkommen til alpakkagården på Svenseid! Svenseid Alpakka tilbyr hyggelig gårdsbesøk og møte med dyr. Kom hit og opplev trivelige vandreturer med alpakka, tillegg til å møte høner, kaniner, katter og hunder på gården. Vi garanterer en fin vandretur i hyggelig selskap av disse søte og morsomme dyrene.

Les mer om Svenseid Alpakka

9. Vinterlig vandring

Vandring med truger på Lifjell er en populær aktivitet! Enten om det er en langtur eller en kort tur, har vi garantert noe som passer! Kjenn på den friske følelsen og nyt den fine naturen og stillheten. Vi har en liste med gode turforslag, ellers så gjerne sjekk ut UT.no som også har en egen app med GPS.

Se våre turforslag her: Fjell & Vandring

Se turforslag fra UT.no

10. Gullbring Kulturhus

Gullbring er et kulturanlegg i Bø i Telemark. Her finner du både treningstudio, innendørs svømmehall, kino og mulighet til å være med på ulike arrangement. Her har du en rekke ulike innendørsaktiviteter som passer for alle aldersgrupper og interesser.

Se åpningstider i Gullbring Kulturhus

Se arrangement og mer

 

11. Stå på skøyter

Stå på skøyter er en super aktivitet for både små og store. Det er tykt lag med is og muligheter til å skøyte langt og lenge. Her kan du velge mellom å stå på isen ved USN i Bø, Norheimstjønna i Lunde eller på store Norsjø.

 

12. Shopping i Bøgata!

Shopping! Det er er et stor utvalg av shoppingmuligheter i Bø sentrum. Du finner to shopping sentre; Sønstebøtunet og Bø Senteret, og langs Bøgata er det er rekke hyggelige mindre butikker. På Sønstebøtunet har vi blant annet Cubus, Kaoz, Intersport, Princess, Roxy Kaffebar og mer. Ved å handle lokalt støtter du også det lokale næringslivet, og er med på å gjøre handelopplevelsen mer miljøvennlig og spennende. Velkommen innom butikkene i Bø Sentrum.

Sjekk ut Sentrumsringen på Facebook

Sjekk ut Sønstebøtunet shoppingsenter

 

Velkommen til Lifjell og Midt-Telemark regionen i vinter!