Topp 10 vinterferie aktiviteter du må få med deg!

1. Langrenn på Lifjell

 

Lifjellplatået i Telemark har over 20 topper på over 1000 moh.  Her er det mange og varierte muligheter for deg som ønsker å prøve langrennskiene. Totalt er det 80 km skiløyper som prepareres om vinteren. Går du inn på www.skisporet.no og søker Lifjell, kan du til enhver tid se når de ulike løypene sist ble preparert evt. følge løypemaskinen live. Se kart over skiløypene på Lifjell ved å trykke her.

Perfekt som et lite avbrekk fra hverdagen! Kjenn en frisk bris i ansiktet mens du trer framover omringet av flott natur. For en gullopplevelse det er oppe i høyden omgitt av natur, utsikt og idyll. PS: Området er også perfekt for turer med truger.

Les mer om langrenn på Lifjell her.

 

2. Alpint / Snowboard

Lifjell Skisenter ligger kun 12 km unna Bø sentrum. Skisenteret har to heiser, fire nedfarter i forskjellige vanskelighetsgrader, terrengpark, Telemarks største flomlysanlegg, ski- og snowboard skole, skiutleie og mer! Bakkene egner seg godt for barnefamilien og for den som liker å boltre seg i terrengpark med hopp og rekkverk. Med deres beliggenhet, har du en helt nydelig utsikt utover Telemark, se idylliske Norsjø mens du daler deg nedover snøføret.

Les mer om Lifjell Skisenter her.

Se UT.no turforslag på Lifjell her.

Link til Lifjell.no.

 

3. Vinterarrangement

 

Har du med barn på vinterferie er Telemark Wintertour noe du bør få med deg! Her besøker Telemark Super Ski alle Telemarks vinter destinasjoner, og 19. februar kommer de til Lifjell. Da blir det en full dag med masse konkurranser, barneskirenn og besøk av Ninjago Kari (Lego).

For mer info om Telemark Wintertour, følg med på Telemark Super Ski sine nettsider her.

 

14.-22. februar arrangerer Lifjell et eget vinterferie-program. Trykk på bildet ovenfor for å se hele aktivitetsprogrammet, eller trykk her for å se på deres nettside.

21. februar: Bø og Lifjell Turridning arrangerer en dag med hestestell, mat og tur-ridning for barn og unge. Les mer om dette her.

21. februar: Quiz på koselige Lifjellstua.

23. februar: Søndagsfrokost på Bø Hotell. Perfekt å starte dagen med en frokost på hotellet kl. 08.00-10:30.

Gjerne sjekk ut disse arrangementene og mer i vår Hva-Skjer kalender.

4. Isbading

Is bading er kjent for å gjøre underverker for kroppen og blir stadig mer populært. Til og med vår ordfører for nye Midt-Telemark kommune er stadig ute med en dukkert i de vakre omgivelsene i vår region. Omgitt at vakker natur er is bading en super aktivitet å gjøre for alle mann, og så tøft også! Legg ut ditt bilde fra is badingen på Instagram og tagg oss i bildet (@visitboitelemark) , kanskje vi reposter deg på vår story eller innlegg neste gang? 😉

Vår Instagram.

Se våre forslag på badeplasser her.

 

5. Isfiske

Isfiske er også en fin aktivitet i vinterferien! I Midt-Telemark regionen har vi en rekke gode fiskevann – også på Lifjell. Er du heldig kan du få en fjell-ørret på kroken, og i vann i lavlandet i regionen er det mulig å få abbor. Vær obs på at på grunn av mild vinter er is- sikkerheten lavere enn normalt. Husk å ta med deg godt med klær, en termos med noe godt og varmt. Kanskje en parafinbrenner og telt til og med?

Les mer om fiske her.

6. Bo på Lifjell!

På Lifjell kan du velge mellom hytter, rom, fjellstue eller leilighet. Vi har blant annet Lifjellstua, Solstua, Hollane Seter og Lifjelltunet oppe på fjellet.

Hollane Seter tilbyr overnatting midt inne på fjellet. Det er en fin skitur inn, men du kan også sitte på med weaselen som kjører hver dag i vinterferien. En spennende opplevelse for både store og små. Weaselen starter med kjøring lørdag 15. februar fra parkeringen på Jønnbu og går kl. 11:00 og 12:00 hver dag i uke 8.

Vi har et stort utvalg med overnattingstilbud, ta gjerne et titt. Vi garanterer du finner en plass som passer deg.

Se vår info om overnatting her.

Les om Lifjellstua her.

Les om Lifjelltunet her.

Les om Hollane Seter her.

 

7. Hest er best?

Er du eller dine unge glad i hest? Da er hesteridning perfekt i vinterferien! 21. februar inviterer Bø og Lifjell Turridning barn og unge fra alderen 8 år og oppover, til en felles dag i stallen, lunsj ved bålet og tur med hesten. Nyt den friske vinterpusten i kinnene mens dere rir bortover omringet av den vakre vinternaturen. En flott aktivitet som garanterer mange smil i løpet av dagen. Noe for deg og dine?

Se Bø og Lifjell Turridning Vinterferie arrangement her.

 

8. Vinterlig vandring

Vandring med truger på Lifjell er en populær aktivitet! Enten om det er en langtur eller en kort tur, har vi garantert noe som passer! Kjenn på den friske følelsen og nyt den fine naturen og stillheten. Vi har en liste med gode turforslag, ellers så gjerne sjekk ut UT.no som også har en egen app med gps.

Se våre turforslag her: Vandring.

Se turforslag fra UT.no her.

9. Gullbring Kulturanlegg

Gullbring er et kulturanlegg i Bø i Telemark. Her finner du både treningstudio, innendørs svømmehall, kino og mulighet til å være med på ulike arrangement. Her har du en rekke ulike innendørsaktiviteter som passer for alle aldersgrupper og interesser.

Se åpningstider her.

Se arrangement og mer her.

 

10. Shopping i Bøgata!

Shopping! Det er er et stor utvalg av shoppingmuligheter i Bø sentrum. Du finner to shopping sentre; Sønstebøtunet og Bø Senteret, og langs Bøgata er det er rekke hyggelige mindre butikker . På Sønstebøtunet har vi blant annet Cubus, Kaoz, Intersport, Princess, Roxy Kaffebar og mer. Ved å handle lokalt støtter du også det lokale næringslivet, og er med på å gjøre handelopplevelsen mer miljøvennlig og spennende. Velkommen innom butikkene i Bø Sentrum.

Les Bø Posten for vinterferien her. 

Velkommen til Lifjell og Midt-Telemark regionen i vinterferien!