Topp 11 vinteraktiviteter du må få med deg

| 5 minutter lesetid

Utforsk vinterens magi med vår håndplukkede liste over de 11 beste vinteraktivitetene i Bø, Nome og Sauherad du absolutt ikke vil gå glipp av! Enten du er på utkikk etter adrenalinfylte utendørsopplevelser eller koselige stunder innendørs, vil du helt sikkert finne noe som passer perfekt for deg.

1. Langrenn på Lifjell

Lifjellplatået i Telemark har over 20 topper som strekker seg over 1000 moh. Dette gir en rekke varierte muligheter for de som ønsker å utforske langrennsløyper. Totalt finnes det 80 kilometer med preparerte skiløyper som er klare til bruk om vinteren. Ved å besøke skisporet.no og søke på Lifjell, kan du enkelt holde deg oppdatert på når løypene sist ble preparert, eller til og med følge løypemaskinen live.

Dette området er perfekt for en liten pause fra hverdagen! Å befinne seg i høyden, omgitt av vakker natur, utsikter og idyll, gir en uforglemmelig opplevelse.

PS: Lifjellområdet er også ideelt for trugeturer!

Les mer om langrenn på Lifjell

2. Alpint / Snowboard

Lifjell Skisenter, bare 12 km fra Bø sentrum, er en perle for vinterentusiaster. Med to heiser, fire nedfarter i ulike vanskelighetsgrader, terrengpark, Telemarks største flomlysanlegg, ski- og snowboard skole, samt skiutleie, tilbyr skisenteret en komplett opplevelse.

Bakkene er perfekte for barnefamilier og de som elsker å utforske terrengparken med hopp og rekkverk. Beliggenheten gir deg en fantastisk utsikt over Telemark, og mens du suser nedover snøføret, kan du nyte den idylliske utsikten over Norsjø.

Les mer om Lifjell Skisenter
Se UT.no turforslag på Lifjell

3. Bo på Lifjell

lifjellstua vinter. Foto

Å tilbringe vinteren i en hytte er en fortryllende opplevelse.

På Lifjell kan du velge mellom hytter, rom, fjellstue eller leilighet. Her finner du blant annet Lifjellstua, Solstua, Hollane Seter og Lifjelltunet.

Hollane Seter tilbyr overnatting midt inne på fjellet. Det er en fin skitur inn, men du kan også sitte på med weaselen som kjører hver dag i vinterferien. En spennende opplevelse for både store og små.

Se vår info om overnatting

4. Isbading med eller uten sauna

Isbading er kjent for å gjøre underverker for kroppen og blir stadig mer populært. Omgitt at vakker natur er is bading en super aktivitet å gjøre for alle mann, og så tøft også! Legg ut ditt bilde fra isbadingen på Instagram og tagg oss (@visitboitelemark), så kanskje vi reposter deg på vår story eller innlegg neste gang? 😉

❄ Vår Instagram; @visitboitelemark

Se våre forslag på badeplasser
Les mer om saunaen på Heksas Kjøkken i Lunde
Les mer om saunaen hos Lien Gård på Akkerhaugen

5. Isfiske

I Midt-Telemark-regionen, inkludert Lifjell, finner du flere flotte fiskevann. Med litt flaks kan du dra opp en imponerende fjellørret, mens vannene i lavlandet gir muligheten for abborfiske.

Husk å ta med deg rikelig med klær for å holde deg varm, en termos med varm drikke, og kanskje til og med en parafinbrenner og telt for ekstra komfort. Ta vare på sikkerheten og nyt en minneverdig isfiskeopplevelse i vakre omgivelser!

Les mer om fiske i området

6. Hest er best?

Er du eller de unge i familien glad i hester? Da er hesteridning med Bø og Lifjell Turridning den perfekte aktiviteten denne vinteren! Nyt den friske vinterpusten i kinnene mens dere rir gjennom den vakre vinternaturen.

Hesteridning er en fantastisk aktivitet som garantert vil bringe frem smil og glede gjennom hele dagen. Er dette noe for deg og dine? Gjør vinteren enda mer spesiell med en herlig dag på hesteryggen!

Les mer om Bø og Lifjell Turridning

7. Vandring med alpakka
svenseid alpakka på vinteren. Foto

Foto: Daniel Villadsen

Velkommen til alpakkagården på Svenseid! Bli med på trivelige vandreturer i selskap med disse sjarmerende skapningene, og møt også høner, kaniner, katter og hunder som bor på gården. Vi garanterer en herlig vandretur i selskap av disse søte og morsomme dyrene, og ønsker deg hjertelig velkommen til en minneverdig dag på Svenseid!

Les mer om Svenseid Alpakka

8. Vinterlig vandring

Vandring med truger på Lifjell er en populær aktivitet. Enten om det er en langtur eller en kort tur, har vi garantert en vandretur som passer! Kjenn på den friske følelsen og nyt den fine naturen og stillheten. Vi har en liste med gode turforslag, ellers så gjerne sjekk ut UT.no som også har en egen app med GPS.

Våre turforslag: Fjell & Vandring
Se turforslag fra UT.no

9. Gullbring Kulturanlegg

gullbring kulturanlegg basseng. Foto

Besøk bassenget på Gullbring Kulturanglegg for en avslappende stund.

Gullbring, lokalisert i Bø i Telemark, er et kultur- og aktivitetssenter. Anlegget tilbyr fasiliteter som treningssenter, innendørs svømmebasseng, kino og diverse arrangementer. Med et variert utvalg av innendørsaktiviteter, passer Gullbring for alle aldre og interesser.

Åpningstider Gullbring Kulturanlegg
Se arrangementer og mer

10. Stå på skøyter

Skøyting er en fantastisk aktivitet for alle aldre, og med tykke islag gir det rikelig med muligheter for lange skøyteturer. Velg mellom å suse over isen ved USN i Bø, utforske Norheimstjønna i Lunde eller store Norsjø. Uansett valg lover skøyting glede og moro for små og store.

11. Shopping i Bø, Lunde og Ulefoss

Ta en shoppingtur i Bø, Lunde eller Ulefoss og utforsk det varierte utvalget av butikker! To shopping sentre, Sønstebøtunet og Bøsenteret i Bø, venter på deg, sammen med sjarmerende mindre butikker langs Bøgata. Lokal shopping gir ikke bare deg spennende oppdagelser, men støtter også det lokale næringslivet og bidrar til en mer miljøvennlig handelsopplevelse.

Sjekk ut Sentrumsringen på Facebook

Velkommen til Lifjell og Midt-Telemark regionen i vinter!