– Vi vil til Bø og Lunde

Sjur Røthe og Arild Monsen liker seg i Bø og Lunde under Sommarland skifestival og TelemarksVeka.

På kort tid har en liten skifestival i Bø og Lunde utviklet seg til å bli et stort arrangement med over100 deltagere og stor lokal dugnadsånd. Hit kommer de aller største skistjernene fra både dame og herrelandslaget med Therese Johaug og Sjur Røthe i spissen.

Her i Midt-Telemark har vi utmerkedetreningsforhold for barmarkstrening og da spesielt rulleski.Verdensmester Sjur Røthe har deltatt på skifestivalen helt fra starten sommeren 2014. Han erimponert over utviklinga av arrangementet, treningsforholdene og ikke minst stemningen på arrangementene.-Det har blitt en tradisjon for oss på landslaget å ta turen til Bø og Lunde i slutten av juni, og dette er en uke jeg gleder meg stort til, sier Sjur Røthe.

Trivelige mennesker, god service på Bø Hotell der vi bor og trener, og ikke minst alltid strålende vær, gjør at treningsuka i Bø blir et sted man husker og vil tilbake til.

– Bø har det aller meste.  Her kan vi løpe, gå på rulleski og dra på flotte toppturer med Bø sentrum  som utgangspunkt. Når det gjelder konkurransene, Sommarlandprinten og Kanalrennet, holder også disse et høyt nivå og gir oss et godt trenings-utbytte på en tid av året der vi prøver å slippe skuldrene litt ned.

Herrelangslagstrener Arild Monsen forteller at grunnen til at de legger samlingen sin til Bø og Lunde hvert år skyldes gode treningsfasiliteter, stabilt sommervær og veldig hyggelig folk å samarbeide med.

– Når vi legger en plan på hvor samlingene skal være er vi opptatt av at løperne er med i diskusjonen. Bø har blitt populært i løpergruppen og da er valget enkelt. Vi vil til Bø og Lunde under TelemarksVeka. – Jeg har så mange fine opplevelser fra ukene vi har vært i Bø. Noe av det jeg husker best er den gode servicen vi får på Bø Hotell med nydelig mat. Vi får virkelig det beste der og blir svært godt tatt hånd om, sier Arild Monsen.

Det at man kan spenne på seg rulleskiene på dørkarmen samtidig som vi har nærhet til flott natur til løpeøktene, er helt supert. Rulleskianlegget i Bø passer godt til mine sprintere på landslaget og konkurransene er en veldig fin avslutning på samlingen.

Vi gleder oss til å ta turen i år også!

Sjur Røthe og Arild Monsen liker seg i Bø og Lunde under Sommarland skifestival og TelemarksVeka. –Vi vil til Bø og Lunde!