To vinglass foran tønnene på Lerkekåsa

Velkommen til «Norges Toscana» og Lerkekåsa Vingård 🧡

| 3 minutter lesetid

Midt i den solvarme Fruktbygda på Gvarv finner du verdens nordligste vingård, Lerkekåsa Vingård. Kom hit for en overnatting, vinsmaking eller besøk i kafeen.

Hos Lerkekåsa Vingård vokser det druer på friland, og du blir invitert til romantisk overnatting i store eiketønner midt mellom vinrankene. Fra dobbeltsenga kan du kikke rett ut i vingården, og morgenkaffen nytes blant roser og drueranker.

Par sitter foran vintønne

Sov i vintønner midt i vingården, med nydelig utsikt utover Fruktbygda. Foto: Gunn Gravdal Elton

Du er også hjertelig velkommen innom på et dagsbesøk. Gårdsbutikken er åpen etter avtale. Her kan du nyte idyllen mens du koser deg med en vaffel og is, og gjerne smake vin som produseres på gården. Prøv deres ostebrett, som passer godt inntil drikken de produserer;

Ostebrett på Lerkekåsa

Hos Lerkekåsa kan du også få servert mat i kafeen, som blant annet ost og kjeks brett.

Fruktbygda, som Lerkekåsa er en del av, ble av Aftenposten omtalt som «Norges Toscana» – du kan lese saken i A-magasinet her.

Slik kan du oppleve verdens nordligste vingård:

Vingårdopplevelse: Bli med på vingårdsomvisning og oppleve drueplanter, se hvordan de vokser, lære om de viktigste sortene; navn, særtrekk og bruksområder, og lære om hvordan en drueplante må stelles for å gi god vin. Til slutt byr de på smaking av 4 viner og gir innblikk i hvordan gode råstoff kan gi grunnlag for mange forskjellige viner.
Vingårdsopplevelsen starter klokken 18.00 og koster kr 300,- pr pers.

Vinsmaking: Vi lukter, smaker, smatter og ler. Gjennom smaking, presentasjon av vin og frukter og søte bær vil gjestene få innblikk i hvordan gode råstoff kan gi grunnlag for mange forskjellige viner. Vi forteller om vinens historie, hvordan vin lages, og gir smak av viner fra vår egen produksjon. 4 viner.
Gruppestørrelse: 10 – 50 pers og koster kr 300,- pr pers.

Overnatting: Nyt late dager på vingården. Våkne til lerkesang, start dagen med solgul eggerøre av egg fra de frittgående hønene, krydret med urter fra den rikholdige urtegården. Avslutt i kveldssol med et sprudlende glass. Det gode liv. Lerkekåsa tilbyr overnatting i både de velkjente vintønnene, men også i hus eller hytte på gården. Les mer om de ulike overnattingsmulighetene på Lerkekåsa her

Ønsker du å bestille kan du ta kontakt med Lerkekåsa Vingård på tlf: 913 64 888 eller e-post: [email protected].

Vil du kombinere vingårdopplevelsen med andre aktiviteter eller kulturelle opplevelser i nærheten? Ta kontakt med oss på turistkontoret – vi hjelper deg med å planlegge din reise! Tlf: 41 45 22 29, mail: [email protected]

Velkommen til «Norges Toscana»!
Par midt mellom vinrankene på Lerkekåsa

Fra stress til roen på Lerkekåsa Vingård. Foto: Gunn Gravdal Elton