Om Kanalrennet


Langrennsgruppa i IL Skade arrangerer Kanalrennet langs Telemarkskanalen mellom Lunde og Flåbygd hvert år i månedsskiftet juni/juli. Rennet er ene og alene basert på dugnad, og et team på 10 personer starter planlegging og tilrettelegging høsten året i forveien. På selve renndagen har vi rundt 130 dugnadspersoner i sving for å gjennomføre arrangementet. Overskuddet fra Kanalrennet går uavkortet til idrettslaget.

Historie

Kanalrennet hadde sin debut i 2014 hvor det kun ble arrangert et 25 km renn med 45 deltagere. Sammen med Sommarlandsprinten i Bø og en Skiskole for Barn og ungdom, dannet dette Sommarland Skifestival. Alt gjennomført i løpet av en uke, hvor Kanalrennet avsluttet det hele på søndagen. På startstreken stod allerede den gang kjente navn som bl.a. Thomas Alsgaard, Sjur Røthe, Simen Østensen og Andrew Musgrave.

I 2016 ble Kanalrennet 50 km lagt til som øvelse. Samme trasé ble benyttet, og man valgte å gå for en fellesstart for begge rennene, men delt opp i puljer i startfeltet. Dette gjør at yngre løpere får kjent litt på hvor de står ovenfor eliteløperne uansett om de går 25 km (1 runde) eller 50 km (2 runder). Dette året ble også Kanalrennet sendt på TV2 for første gang.

Sommarland skifestival ble i 2017 inkludert i TelemarksVeka og et samarbeid med TV2 sørget for at alle renn ble sendt i beste sendetid på TV2 sin hovedkanal. TelemarksVeka inkluderer i tillegg til det sportslige flere TV program sendt fra forskjellige steder i Telemark og et stort underholdnings show arrangert av TV2 i Bø Sommarland med kjente artister og ikke minst ski stjernene.

Konseptet TelemarksVeka har vært en suksess, programledere og programkonsept endres fra år til år, men ellers ingen store endringer. Private lag og landslag benytter også anledningen til å legge en ukes treningsleir til Midt-Telemark i forbindelse med Kanalrennet og Sommarlandsprinten. Tilbakemeldinger på gode treningsforhold og treningsterreng både for rulleski og barmarkstrening, gjør at dette blir mer og mer attraktivt.

Det sportslige innholdet har fått et nytt tilskudd med Kanalrennet Junior. Dette er et rulleskirenn i fri teknikk for barn og unge i alderen 11 til 16 år. De benytter samme start- og målgang som Kanalrennet, samt deler av samme trasé. Rennet går i forkant av Kanalrennet og fungerer også som avslutning for Skiskolen. I 2019 var det 150 barn og unge som deltok, som også var satt som maks antall deltagere. I 2021 øker vi denne grensen til 180 i håp om å slippe å si nei til barn som ønsker å delta, så lenge myndighetenes restriksjoner i forhold til antall deltakere tillater dette.

For kontinuerlig oppdatert status om Kanalrennet kan du følge Kanalrennet på Facebook og Instagram.


Rennleder Kanalrennet:
Terje Mognes
[email protected]

Rennleder Kanalrennet Jr:
Andre Horgen
[email protected]