Visit Bø

Visit Bø er destinasjonsselskapet for Midt-Telemark og Nome kommune. Bø, Gvarv, Akkerhaugen, Ulefoss og Lunde er steder vi jobber med. Her finnes så utrolig mye spennende, og vi setter pris på alle våre dyktige medlemmer.

Ønsker du å bli medlem og dermed synlig på visitbø.no? Vi gleder oss til å høre fra deg😊

En viktig del av Visit Bø er web-modellen vår. Vi tilbyr egne bedriftswebsider for både reiselivsbedrifter, annet næringsliv og arrangører.
Bohotell.no, fruktbygda.no, kanalcamping.no, breivagjesegaard.no, lifjell.no er alle eksempler på bedrifter med egne websider i samme portal. Ønsker du å bli en del av dette nettverket så ta gjerne kontakt. Vi gleder oss til å samarbeide digitalt med flere lokale bedrifter.


    Hvem er vi?

    Anette Schia Kaasa

    Konstituert daglig leder
    Mail: [email protected] // Tlf: 976 94 844

    Therese Husby

    Prosjektleder for TelemarksVeka
    Mail: [email protected] // Tlf: 419 00 128

    Susanne Eikefjord

    Vikar web- og markedskoordinator
    Mail: [email protected]

    Marianne Dale

    Daglig leder (i permisjon)
    Mail: [email protected] // Tlf: 413 33 310


    Prosjekter vi jobber med

    TelemarksVeka
    TelemarksVeka
    er et stort prosjekt under Visit Bø. Dette er et samarbeid med TV 2 som nå er på sitt sjette år. Ca. 50 næringslivsbedrifter, lokale idrettslag, Norges Skiforbund, Visit Telemark og flere destinasjoner i Telemark. Hovedarrangementene i TelemarksVeka er «Sommerfest fra Telemark» - underholdsshow på TV 2 med kjente artister. Dette har vært arrangert 3 år i Bø Sommarland og ble i 2021 og 2022 arrangert ved Lunde Sluse (Lunde Sluseamfi). Det norske skilandslaget har hatt sitt treningssamling på Bø Hotell og deltatt på rulleskirennene Sommarlandsprinten, Kanalrennet i Lunde, og nytt i 2022 - Notodden Energi rennet under FIS World Cup vi arrangerte samme år.

    Mange av Norges beste skiløpere har trent i Lifjellbakken i mange år, og mange har ønsket et motbakkerenn. I 2021 innfridde Skarphedin Langrenn ønskene med Norges mest spektakulære rulleskirenn; Lifjell Opp. Rulleskirennet gikk i klassisk med start ved Høyt & Lavt nær Bø Sommarland. Målgang var ved Lifjellstua på toppen, 760 moh. Distansen 8,8 km.

    Nytt i 2022, i tillegg til FIS World Cup, var at TelemarksVeka Para ble arrangert for aller første gang, i samarbeid med Norges Idrettsforbund, Olympiatoppen, Kulturdepartementet, Stiftelsen VI og en rekke andre nasjonale og lokale aktører.
    I 2022 var TelemarksVeka landets største sommerarrangement der idrett for funksjonsfriske og funksjonsnedsatte likestilles 100%. Flere års godt arbeid har lagt grunnlaget for at destinasjonene Notodden, Midt-Telemark og Nome nå ønsket hele idretts-Norge til vårt arrangement. 

    Det er mye innhold i prosjektet TelemarksVeka, trykk her for å lese mer.

    Bærekraftig reisemål
    Vi har siden 2020 satt i gang prosessen mot merket "Bærekraftig reisemål" av Innovasjon Norge. Merkeordningen er et verktøy for å systematisere arbeidet med bærekraft på oss som reisemål. Ved å kartlegge kriterier hva gjelder miljømessig, sosial og økonomisk bærekraft signaliserer dette at oss som destinasjonen er i gang med et langsiktig arbeid for økt bærekraft. Vi er i første fase av dette arbeidet pr 2021. Følg med på vår nettside for oppdateringer.

    Ønsker du å lese mer om merkeordningen, trykk her.

    Inkluderende reiseliv
    Reiselivsbedrifter i kommunene Midt-Telemark og Nome har i lengre tid sett behovet for bedre tilrettelegging for funksjonshemmede, men de har manglet kunnskap om hvordan de best kan gjøre dette. Resultatet ble prosjektet «Inkluderende reiseliv i Telemark», finansiert av Innovasjon Norge og deltaker- bedriftene og gjennomføres april 2020 – april 2023.

    Bedriftene er enige om at de i felleskap ønsker å bli best i landet på tilrettelegging av reiselivet, slik at alle som har reiselyst skal ha mulighet til å velge oss som reisemål. De jobber mot å kunne tilby deg reise- og fritidsopplevelser, uansett hva dine begrensninger er. De er også enige om at et godt sted å besøke er et godt å bo.

    Ønsker du å lese mer om vårt arbeid for å bli et mer inkluderende reiseliv, trykk her.

    Visjon og verdier

    Destinasjonens verdier ligger i visjonen:

    Med samhold, pågangsmot og glede skaper vi minner for livet.
    - Med hjerte for dine opplevelser

    ⭐ Samhold: Bedriftene og visit-selskapet har et unikt samarbeid og tett samhold. Dette mener vi er nøkkelen til utvikling av destinasjonen. Her er alle velkomne til å diskutere ideèr, små/store problemstillinger og felles målsettinger. Man hjelper hverandre, og er «konkurrenter på lag». Sammen står vi sterkere.

    Pågangsmot: Generasjoner før har vist et enormt pågangsmot og ikke minst modighet ved alt fra etablering av jernbanen, Ulefos Jernverk, Telemarkskanalen, Bø Sommarland og få USN til bygda. Denne modigheten og råskapen skal fortsette å være en del av destinasjonens kjernefortellinger. TelemarksVeka, bønder i Fruktbygda, Bærekraftsenter ved USN er alle eksempler på aktører og ildsjeler som sikter høyt. Høyt fokus fra bedriftene på universell utforming ved å tilrettelegge sine opplevelser skal vise at våre aktører er med på å endre reiselivet. En bærekraftig utvikling av reiselivet og det å være langt fremme i tekniske/digitale verktøy setter vi høyt. Kvalitet i alle ledd og helhetlige tanker fører til at man kan skille seg ut og går foran som en ledende destinasjon.

    ⭐ Glede: Hos oss er gleden stor å ta i mot gjester samtidig som stikkord i opplevelsene er glede, latter, kil i magen eller glede ved å oppleve kick av fantastiske natur- og kulturopplevelser. Det er personlige møter mellom de besøkende og eier/driver, ingen store investorer, bare masse enkeltmennesker som utvikler og jobber med glede og kjærlighet til det lokale. Vi skal ha arbeidsplasser som skaper glede blant ansatte og som gjør det til et godt sted å jobbe og være.

    Minner for livet: Vises til opplevelser av høy kvalitet. Opplevelsene huskes også fordi nettopp personlige relasjoner og høy servicegrad er utført, og gjesten sitter igjen med minner for livet. Minnene/opplevelsene er i tillegg ment for «alle», også personer med
    nedsatt funksjonsevne.

    Visit Bø AS org nr: 980 476 286

    Bli inspirert


    Alle
    Opplevelser
    Aktiviteter
    Familie
    Mat & Drikke
    Kultur
    Ro & Idyll
    Natur
    Alle
    Høst
    Sommer
    Vår
    Vinter

    Topp ting å gjøre


    Alle
    Opplevelser
    Aktiviteter
    Familie
    Mat & Drikke
    Kultur
    Ro & Idyll
    Natur
    Alle
    Høst
    Sommer
    Vår
    Vinter