Opplev langrenn

 
 

Her kan du lese mer om langrennsmulighetene på Lifjell, i Bø, Lunde og Ulefoss. 

Det prepareres store områder med skiløyper i området vårt om vinteren. Vil du støtte løypelagene for den formidable innsatsen de gjør kan du lese mer om hvordan i denne artikkelen.

Nedenfor kan du også finne oversikten over løypenett på kart, med parkeringsmuligheter.


Langrenn på Lifjell

Totalt 80 km med skiløyper prepareres på Lifjell om vinteren.

Det kjøres opp fine langrennsløyper fra:

 • Vihus
 • Jønnbu: 4 rundløyper på 2-3 km. Barnevennlige.
 • Innover Lifjell fra Jønnbu: Nydelig høyfjellterreng. Varierte løyper i 1000-1100 m.o.h., omkranset av topper på opp mot 1300 m.o.h.

Løype mot Hollane anbefales. 

👉 Se direktesendt løypekart fra skisporet.no


Hollane seter

En skitur til Hollane seter er et must om du foretrekker stillhet, hvite fjelltopper og et mål om en varm vaffel midt inne på fjellet.

Hollane ligger idyllisk til midt inne på Lifjell, 9 km fra parkeringsplassen på Jønnbu og 13 km fra Grimås i Seljord. Det er et populært mål for skituristen, og her kan du ta deg en velfortjent rast. Det er en privat hytte med DNT-avtale.


Overnattingsmuligheter på Hollane:

 •  30 sengeplasser fordelt på 3 hytter
 • Passer ypperlig for ulike grupper, firma og arrangement.

Ta kontakt for bestilling/informasjon:
Tlf: 911 20 182
E-post: [email protected].Ta turen innover med weasel

Du kan også komme til Hollane med weasel (beltebil). Tar du weaselen kan du gå av på turens høyeste punkt for å nyte høyfjellet på ski det siste stykket. Weaselen kjører fra Jønnebu kl 11 og 12 når Hollane holder åpent.

Har du spørsmål vedrørende beltebil kan du ta kontakt med ansvarlig Nils Arne Folkestad på tlf: 412 32 503.

Det har vært seterdrift på Hollane siden 1600 tallet og turistvirksomheten skriver seg helt tilbake til ca. 1920. Stedet har vært drevet av familien Folkestad i flere generasjoner og de ønsker velkommen til fjells.

Åpningstider:

 • Hver dag uke 8 (vinterferie)
 • Hver dag i påskeferien
 • Helgeåpent fra uke 8 til påske
 • Åpningstider sommer: se deres Facebookside.
 • Pris weasel: voksen kr. 200 // t/r kr. 300,- Pris barn kr. 100 // t/r kr. 150,-

 Her finner du mer informasjon om Hollane turisthytte.

Se direktesendt løypekart på Lifjell fra skisporet.no

Lifjell - ekte vinterparadis

Les om Den Moderne Askeladdens opplevelser i Lifjell og hennes spennende eventyr her.

Input your text here! The text element is intended for longform copy that could potentially include multiple paragraphs.

Langrenn i Bø

Løypenettet nede i Bø er på ca 55 km. Med lysløypa i Nordbøåsen som utgangspunkt, kan du gå videre til sentrum, Gullbring, Universitetet, Langkåshaugen, Liheia og Vihus,

Det er Bø løypelag som står for de fantastiske maskinpreparerte løypene. Det er drifta på dugnad og frivillig innbetaling.

Ditt bidrag er avgjørende for hvor ofte de kan preparere løyper. Hvis du støtter med kr. 600,- eller mer, kan du skrive mobilnummeret i meldingsfeltet på innbetaling for å motta sms med informasjon om nyoppkjørte løyper eller tidspunkt for evt. løypeoppkjøring. Følg også med på Facebooksiden til Bø Løypelag.

Beløpet betales direkte til Løypelagets Venner, konto: 2630 05 64800.

Nordbøåsen skianlegg har lysløype på 3,3 km. Det er lys frem til kl. 21.30.

Parkering: Ved travbanen i Bø eller Nordbøåsen boligområde.

Slik kommer du deg til parkeringsplassen ved travbanen:

Fra rundkjøringen i Bø sentrum: Kjør mot Stasjonsvegen og fortsett langs Lundevegen. Etter ca. 2 km kommer du til Veirudkrysset. Ta Kyrkjevegen til høyre og 200 m lengre framme Skyttarvegen til venstre.

Ved enden av Skyttarvegen finner du Travbanen og Skyttarbanen og parkeringsplass med turlagets informasjonstavle. Avstand fra sentrum ca 3,7 km.

Se kart over skiløyper og tilhørende parkeringsplasser i Bø
Ønsker du å få SMS når det er nyoppkjørte løyper i Bø?

Bø Løypelag sender ut SMS når det er nyoppkjørte løyper, eller annen nyttig informasjon som evt når det skal bli kjørt opp til de som støtter løypelaget med kr 600,- eller mer.

Beløpet innbetalest direkte til Løypelaget Venner;

 • VIPPS #74799
 • Kontonr: 26300564800

Langrenn i Nome

I Nome kommune finner du tre lysløyper og flere titall av km med preparerte skiløyper. Vi har delt inn oversikten av områdene Lunde og Ulefoss;

Lunde

Langrennsløypenettet til IL Skade i Lunde består av lysløype ved Sagamoen og flere turløyper. Takket være velvillige grunneiere og stor dugnadsinnsats kan vi tilby et godt og velpreparert løypenett.

Løypene kjøres med vår nye løypemaskin og vannene og Dalatjønnrunden med snøscooter. Alle traséer skal være godt skilta.
Hvilke traseer som blir kjørt opp, avhenger av snø og isforholdene.

Lysløypa og Skoejordene til Sagamoen blir prioritert. Løyper på vannene vil bli sporadisk kjørt med scooter. All ferdsel på islagte vann skjer på eget ansvar. Ønsker du mer info om preparering av løypene, følg med på IL Skade's nettside eller Facebookside, eventuelt SMS varsling.

Vi håper alle finner et løypealternativ som passer.

Se kart over løypenettet i Lunde
Se direktesendt løypekart i Lunde
Ulefoss

Ulefoss Sportsforening preparerer lysløypen på Heggemoen og turløyper i Ulefoss-området, et samlet løypenett på ca. 30 km. Mye av dette er planert med maskin, og det er lagt ned til sammen 300 m med rør i bekker og våte områder som er tørrlagt.

Den lengste løypa over Bukoll er 20 km og den korte runden over Vindsåsmyr er 5.8 km, med utgangspunkt fra Heggemoen. Løypene er for enhver smak, noen lette og andre litt tyngre. Besøk nettsiden til Ulefoss Sportsforening for mer informasjon.

Se kart over løypenettet på Ulefoss
Ønsker du å få SMS når det er nyoppkjørte løyper på Ulefoss?

Ulefoss Sportsforening sender ut SMS når det er nyoppkjørte løyper, eller annen nyttig informasjon som evt når det skal bli kjørt opp til de som støtter løypelaget med kr 400,- eller mer.

Beløpet innbetalest direkte til USF Ski og Løypelag (skriv tlf nr i meldingsfeltet);

 • VIPPS #133925
 • Kontonr: 2650 20 14241

Fra Lifjell er det kun 12 km til Bø sentrum som har et bredt tilbud av butikker, håndverkertjenester, restauranter, svømmehall og kino.

Vinterdestinasjonen midt i Telemark kan derfor tilby en skiferie med masse muligheter. Nær Bø sentrum blir det også preparert fine langrenns løyper 80 km med tilhørende lysløype i Nordbøåsen.

Lifjell dekker store deler av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden og Seljord – med et fjellområde på nærmere 200 km2. Høyfjellsterrenget er som et Jotunheimen i miniatyr, med flere flotte topper over 1200 moh.