Retnings­linjer for bruk av infor­ma­sjons­kapsler og nettba­serte opplys­ninger

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å aktivere ulik funksjonalitet på nettstedene våre, personalisere tjenester, innhold og annonser, for å lære mer om bruken av nettstedene, og for å tilby funksjoner på sosiale medier.

Vi bruker informasjonskapsler og andre lignende teknologier som samler inn og lagrer informasjon mens du surfer på nettstedene våre. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på brukerens enhet. Andre lignende teknologier inkluderer for eksempel JavaScript, mobilidentifikatorer, nettvarder (web beacons) og sporingspiksler. For enkelhetens skyld vil vi i fortsettelsen benytte betegnelsen «informasjonskapsler» som en samlebetegnelse for alle disse teknologiene.

Informasjonskapsler på våre nettsteder kan plasseres av oss og våre tjenesteleverandører eller av tredjeparter, for eksempel annonseringsnettverk, leverandører av analyse- og overvåkingstjenester og sosiale medietjenester. I tillegg til informasjonskapsler kan vi også bruke sporingsteknologier uten informasjonskapsler som lar oss lage statistikk om bruken av våre tjenester, for eksempel ved å samle inn funksjonell informasjon fra nettleseren.

Du kan administrere datainnsamling fra appen i app-innstillingene, og du finner mer informasjon der.

Administrere informasjonskapslene på nettstedene våre

Vi respekterer dine preferanser angående bruk av informasjonskapsler, og du kan enkelt administrere og deaktivere informasjonskapsler for våre nettsteder. Hvis du avviser bruken av informasjonskapsler, kan dette påvirke brukeropplevelsen din.

Nettstedene våre skannes regelmessig automatisk for å oppdatere en liste over brukte informasjonskapsler samt deres formål og varighet. Denne listen er tilgjengelig for deg i Innstillinger for informasjonskapsler, der du også kan administrere og deaktivere informasjonskapsler for nettstedene våre (unntatt strengt nødvendige informasjonskapsler). For å besøke Innstillinger for informasjonskapsler, trykk på «innstillinger for infokapsler»-knappen ovenfor.

Du kan også ivareta ditt personvern ved å kontrollere innstillingene i nettleseren og administrere tredjeparts bruk av informasjonskapsler på Your Online Choices.

Typer informasjonskapsler

Generelt brukes følgende typer informasjonskapsler:

  • Nødvendige informasjonskapsler 

Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedet skal fungere, og kan ikke slås av i systemene våre. De er vanligvis bare satt som svar på handlinger gjort av deg som utgjør en forespørsel om tjenester, for eksempel valg av innstillinger for informasjonskapsler, logge inn eller fylle ut skjemaer. Du kan stille inn nettleseren din til å blokkere eller varsle deg om disse informasjonskapslene, men noen deler av nettstedet vil da ikke fungere. Disse informasjonskapslene lagrer ingen personlig identifiserbar informasjon.

  • Funksjonelle informasjonskapsler 

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for nettstedet å gi forbedret funksjonalitet og personalisering. De kan settes av oss eller av tredjepartsleverandører. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, kan det hende at noen eller alle disse tjenestene ikke fungerer som de skal.

  • Informasjonskapsler for ytelse 

Disse informasjonskapslene inkluderer analyseverktøy og lar oss telle besøk og trafikkilder slik at vi kan måle og forbedre ytelsen til nettstedet vårt. De hjelper oss å vite hvilke sider som er mest og minst populære, og se hvordan besøkende beveger seg rundt på nettstedet. De kan settes av oss eller av tredjepartsleverandører. Hvis disse informasjonskapslene ikke tillates, vil vi ikke vite når en bruker har besøkt nettstedet vårt, og vi vil ikke kunne overvåke dets ytelse.

  • Målrettede informasjonskapsler 

Disse informasjonskapslene kan settes av oss eller av tredjepartsleverandører av tjenester, inkludert sosiale medietjenester. De kan brukes av disse tjenesteleverandørene til å kartlegge dine interesser og vise deg målrettede annonser når du bruker andre tjenester eller andre nettsteder.

Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil du fortsatt få se annonser, men innholdet blir mindre tilpasset deg.

Hvordan vi bruker opplysningene som er innsamlet med informasjonskapsler og tilsvarende teknologier

Informasjonskapsler og lignende teknologier gjør det mulig for oss å telle de unike besøkende på våre nettsteder, lese visse opplysninger om brukeren, inkludert identifikatorer og detaljer om brukerens enhet, nettleser og operativsystem. Vi kan også fastslå når brukeren har sett bestemt innhold eller åpnet en bestemt e-post eller lenke.

Denne informasjonen kan bli kombinert til en brukerprofil i tråd med vår personvernerklæring. For eksempel hvis du har meldt deg på nyhetsbrevet vårt, kan vi kombinere opplysningene om din bruk av nettstedet med personopplysningene du har gitt til oss, og bruke dette til målrettet markedsføring og produkt- og tjenesteutvikling.

Vi bruker verktøy som Google Analytics, Google Firebase og Google Signals for å overvåke bruken av tjenestene våre. Google Signals samler inn ekstra informasjon om deg dersom du er pålogget hos Google og du aksepterer målrettede informasjonskapsler. Du kan lese mer om Googles personvern.

Tjenestene våre kan også omfatte programvareutvidelser i sosiale medier, for eksempel Liker-knappene eller Del-knappene hos Meta eller X. Selv om slike knapper for programvareutvidelser i sosiale medier kan være synlige på tjenestene våre, kommer det relaterte innholdet direkte fra den aktuelle tjenesteleverandøren. Slike programvareutvidelser i våre tjenester gjenkjenner om du har vært pålogget på den aktuelle tjenesten, og kan deretter vise tilpasset innhold for deg i programvareutvidelsen på sosiale medier eller nettstedet. Disse tjenestene samler inn data om ditt besøk i samsvar med deres gjeldende personvernerklæring. Programvareutvidelser lar deg for eksempel dele artikler i tjenesten ved å trykke på en knapp. De er i stand til å spore nettleseren din på tvers av andre nettsteder og lage en profil av dine interesser.

I tillegg til å bruke informasjonskapsler på våre nettsteder bruker vi også informasjonskapsler på tredjepartsnettsteder for å vise målrettede annonser til brukerne. Disse tredjepartsnettstedene vil informere deg om informasjonskapsler i sine personvernerklæringer, og du kan administrere bruken av informasjonskapsler på deres nettsteder.

Hvem får tilgang til dataene som samles inn med informasjonskapsler?

Vi og våre tjenesteleverandører kan få tilgang til dataene i samsvar med disse retningslinjene og vår personvernerklæring. Leverandører av programvareutvidelser i sosiale medier kan samle inn opplysninger om ditt besøk i samsvar med sine personvernerklæringer. Du finner en liste over disse tjenesteleverandørene i innstillingspanelet for informasjonskapsler.

Informasjonskapslers varighet

Vi bruker økt-informasjonskapsler, og disse utløper når brukeren lukker fanen eller nettleseren. I tillegg bruker vi vedvarende informasjonskapsler, og disse forblir på brukerens enhet i en bestemt tidsperiode eller til du fjerner dem. Du kan sjekke varigheten til informasjonskapslene fra innstillingspanelet for informasjonskapsler.

Kontaktinformasjon og ytterligere informasjon

Behandlingsansvarlig for opplysningene som samles inn med informasjonskapsler og lignende teknologier, er selskapet du besøker nettstedet til, og/eller selskapet du har en kunderelasjon med.

Visit Bø AS
Bøgata 52, 3800 Bø i Telemark

Tel. +47 41 45 22 29
Email: [email protected]