Norges mest inkluderende idrettsarrangement!

| 4 minutter lesetid

TelemarksVeka fortsetter å satse på inkludering og er et «arrangement for alle»!

Inkludering står fortsatt sterkt i TelemarksVeka. For andre året på rad har vi hatt besøk av flere idretter og parautøvere som har hatt samling under Veka. Både skiskyting, bordtennis, skøyter og kjelkehockey har vært representert.

Under er en oversikt over eventene og aktivitetene hvor det har vært ekstra fokus på inkludering.

Åpen idrettskveld på Notodden Energi Arena Grønkjær
I samarbeid med Heddal IL arrangerte vi «Åpen idrettskveld». Det var et gratis arrangement, som var åpent for alle. Her var det mulighet for utprøving av ulike typer idrettsaktiviteter, også for de med en funksjonsnedsettelse. Klatrevegg, fotball, hoppbakke, skiskyting, skyting, langrenn, piggekjelker, sykler mm. Det hele ble avsluttet med et skiskytterrenn hvor bla. paralandslaget deltok, med Vilde Nilsen i spissen.

«Jeg synes det er bra at TelemarksVeka har et syn på inkludering og likestilling. At parautøvere og funksjonsfriske kan være med på et felles arrangement hvor man kan dele erfaringer og bli imponerte av hverandres prestasjoner er et stort steg i riktig retning.» sier Vilde Nilsen etter å ha delta på flere av arrangementene gjennom uka. Vilde er en paralympisk langrennsløper og skiskytter, som har vunnet flere medaljer i verdensmesterskap og i OL.

Vilde Nilsen

Kick-off på Bø hotell
Under årets samling for alle våre sponsorer og samarbeidspartnere, inviterte vi parautøverne Vilde Nilsen og Isabell Valen. Valen er med på Team Aker Dæhlie. De fortalte oss om sin treningshverdag og videre satsing frem mot neste sesong. De var begge enige om at satsingen TelemarksVeka har på inkludering er svært viktig. De heier veldig på fokuset vårt, og mener vi må fortsette med dette arbeidet.

Nattåpent med idrettsaktiviteter på Notodden torg
Vi ønsket alle velkomne til å teste ut ulike aktiviteter under Nattåpent på Notodden. Bla. Bordtennis, el-innebandy, fotball, hoppbakke og klatrevegg. Det norske paralandslaget i bordtennis med Aida Dahlen og Tommy Urhaug i spissen, stilte opp på torget. Det ble da mulighet for en match mot disse stjernene.

Næringssamling på Notodden -Grenseløst samarbeid-sammen ser vi muligheter!
Vi samlet næringslivet på Notodden til en helaften på Bok og Blueshuset. Her fikk vi besøk av spennende aktører, som jobber daglig for inkludering og tilrettelegging, både i idretten, men også i arbeidslivet generelt.

Jesper Saltvik Pedersen

Jesper Saltvik Pedersen fra Stiftelsen VI tok oss igjennom en spennende presentasjon med fokus på viktigheten av deltakelse i idrett, samt utdanning fører til arbeid.

Prosjektet «Like muligheter» ved Marianne Aasland og fotballspiller Trine Rønning pratet om viktigheten og kampen for likestilling i idretten.

Vi hadde også besøk av to lokale bedrifter, IDEA kompetanse og Keytouch, som begge har et stort fokus på tilrettelegging.

I tillegg hadde vi besøk av landslaget i bordtennis på del to av samlingen og det var en skikkelig suksess. Her fikk alle som ville teste seg mot verdens beste bordtennisutøvere.

Therese Husby og Tommy Urhaug

 

Familiedag på Notodden

Her stilte para bordtennisgjengen opp på nytt og bidro til aktivitet for de som ville.

Kanalrennet

For første gang deltok en parautøver i Kanalrennet, nemlig den sterke parautøveren Isabell Valen fra Team Aker Dæhlie. Hun staket seg gjennom den tøffe løypa på 25 km.

Isabell Valen gjør seg klar for Kanalrennet

Konkurransedag på isen

I Skien fritidspark har både Kjelkehockey og kortbaneløp skøyter vært på samling.

Kjelkehockey avsluttet TelemarksVeka på søndag med turneringsdag. Vi gratulerer Vålerenga med 1. plassen, og Skien Jacks med 2. plass😊

Skien Jacks