Kjell Erik med mikrofon

”Verdens beste speaker” til World Cup!

| 2 minutter lesetid

Jeg gleder meg til å komme tilbake til Telemark og til å jobbe med World Cup på rulleski, sier Kjell-Erik Kristiansen, også kalt ”verdens beste speaker”. Mysen-mannen har ski-verdens mest kjente stemme, kanskje ikke så rart etter 8 OL, snart 50 VM og rundt 1.000 World Cup-renn.

– Det er imponerande hvilken jobb som arrangøren legger ned, og med landslaget på plass blir det helt sikkert spennende og dramatiske renn alle tre dagene, sier Kristiansen.

Han har tidligere vært speaker både i Bø og Lunde, men gleder seg ekstra mye til å se det nye anlegget på Grønkjær ved Notodden.

Nå kommer han fra en intensiv vårperiode med mange arrangementer også etter skisesongen, blant annet Tour of Norway på sykkel og Tiomila i orientering i Sverige. For Kjell-Erik Kristiansen har hele verdens som arbeidsfelt, han har faktisk vært speaker i 21 forskjellige land.

Rulleskiløpere rett ved målgang. En seirende Maiken

De aller fleste har hørt ham tidligere. Han har gjort ski-VM både i Trondheim og Holmenkollen i Norge, samt skiskytter-VM også i Holmenkollen og skiflyvnings-VM i Vikersund tidligere. Dessuten så mange World Cup og nasjonale mesterskap at han har mistet tellingen.

I vinter takket han nei både til OL og paralympics i Kina.

– Jeg har jobbet i Kina kanskje 30 ganger, men med pandemien, restriksjonene og alt runtomkring bestemte jeg meg for at det ikke var like morsomt denne gangen, sier han og forteller at han valgte para-VM på Lillehammer i stedet.

Nå venter World Cup på rulleski, noe han også har gjort tidligere.

– Men da har det ikke vært så sterke startfelt som nå. Når det norske landslaget kommer så blir det umiddelbart mye høyere kvalitet på rennene. Derfor bør folk kjenne sin besøkelsestid og komme ut til konkurransene, sier ”verdens beste speaker”.

Opplev World Cup under TelemarksVeka:

👉 Fredag 24. juni kl 16:30 – Notodden Energi Arena Grønkjær (PS; Krever billett)
👉 Lørdag 25. juni kl 15:00 – Sommarlandsprinten i Bø
👉 Søndag 26. juni kl 13:00 – Kanalrennet i Lunde