Jente med liggende hest

ERIKA OM Å VÆRE FORRYTTER HOS OSS

| 2 minutter lesetid

 

Hei, jeg heter Erika Håseth Wårstulen, og jeg har vært hos Bø og Lifjell turridning i snart tre år.

jente og islandshest

Å være fòrrytter

Å være fórrytter skaper vennskap med både to- og firbeinte, opplevelser man aldri glemmer, og ikke minst en plass hvor alle tanker bare kan fly vekk. Etter å  ha vært fórrytter en stund fikk jeg mulighet til å være stallvakt i helger og ferier, og det sa jeg selvfølgelig ikke nei takk til. Da er vi to eller tre fórryttere som også er venninner, men det har alltid vært noen å ringe til dersom vi har trengt hjelp, lurt på noe eller det har vært for mye og gjøre. Jeg har også fått opplæring og muligheten til å være med som turleder. Uansett lærer man å ta ansvar, og til å tenke mer på konsekvenser. Jeg har lært masse om hva jeg burde og ikke burde gjøre.

Plassen og hestene

Det er en fantastisk plass, med fantastiske folk og hester. Arbeidsoppgavene er mange, men stort sett enkle, og kjappe dersom man er effektiv. Det er selvfølgelig ikke alt som er like gøy, men det må man regne med. Hestene kommer alltid og selvfølgelig først, så arbeidet må gjøres og det er absolutt verdt det. Det er morsommere og koseligere når man er sammen med andre, men det går fint an å gjøre alene også.

jente og tre islandshester

 

Hester og venninner

Alle hestene er snille, men hver og en har sin egen personlighet. Jeg har blitt glad i alle hestene, men litt ekstra «forelsket» i noen av dem. Det er ikke bare hestene jeg har blitt glad i, men også folkene der, og to av mine beste venninner, Malene og Andrea ble jeg kjent med der. Vi har de beste turene sammen, og har det også kjempegøy i stallen med å gjøre arbeidsoppgavene sammen.

Lifjell

Selv om det er kjempefint på Hørte, hvor vi er mesteparten av året, er somrene på Lifjell det aller fineste og morsomste. Mye jobb, masse fine turer, helt fantastisk og jeg elsker det.

Utsikt fra Lifjell på hesteryggen

Her hos Bø og Lifjell turridning vil jeg være så lenge jeg kan. Jeg gleder meg til nye eventyr med hester og folk, både kjente og nye.