Universell utforming

Vi i Bø og Lifjell Turridning er stolte av å støtte Solsikkemerket og med i prosjektet "Inkluderende reiseliv i Telemark" for å få mer kunnskap om tilrettelegging for mennesker med funskjonsnedsettelse.

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid. Solsikkemerket er både til voksne og barn.

"Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen" er prosjektets slagord og beskriver godt også hensikten.

Vi har ikke mulighet til å tilby universelt utformet turridning, men hos oss i Bø og Lifjell Turridning har vi gått til innkjøp av spesialsaler for mennesker med dårlig balanse, spesial vester og tøyler. Vi er også behjelpelige med å få deg opp på hesteryggen ved behov, men det er viktig at vi får beskjed på forhånd. Mobil trapp til hjelp for å komme opp på hestene har vi også planlagt.

Solsikkemerket

Med solsikkemerket blir du synlig, slik at du får den hjelpen du trenger etter behov. I løpet av juni 2021 tilbyr vi også merket, og kan fåes tak i hos oss.  Solsikkemerket er også en del av "Inkluderende reiseliv i Telemark"- prosjektet.

Du kan lese hva FFO Vestfold og Telemark skriver om prosjektet her.

Ledsagerbevis

På våre turer og tilbud får ledsager følge med gratis mot framvisning av gyldig ledsagerbevis.

Velkommen til oss!