Jente på hest

Funksjonsnedsettelse ingen hindring

| 3 minutter lesetid

 

Guro er ei jente på 25 år med Cerebral parese som rir fast hos oss, og jeg har tatt en prat med henne for å finne ut hvordan det er for henne å ri, og om det har noe innvirkning på de utfordringene hun har.

Hun har tidligere ridd i flere år et annet sted, men etter et fall ble hun litt redd, og hadde et opphold på noen år før hun startet hos oss i desember. Første timen skulle hun egentlig bare være i nærheten av hestene og stelle og børste litt for å føle seg tryggere igjen, men Guro er ei tøff jente, og var oppe på hesteryggen samme dag. Siden da var hun her først en gang i måneden, så to ganger, og siden april har hun vært her en gang i uka. Nå som hun har ridd over såpass lang tid har hun begynt å merke stor forskjell. Hun føler seg tryggere, fått bedre balanse, og merker også at hun har blitt mye mykere slik at det å komme opp og ned fra hesteryggen har blitt mye lettere nå. Det har blitt lettere å få beinet over hesteryggen, noe som kunne være litt utfordrende de første gangene. Også hverdagslige ting som å ta på seg sokker har blitt mye enklere.

På grunn av funksjonsnedsettelsen har Guro gjennom hele livet vært med på mange behandlingsopplegg og mye trening, og sier at det er noe hun kan bli litt lei av, men når det gjelder ridingen ser hun ikke på det som trening, men heller en glede å kunne drive med. Det at det har en så positiv effekt på henne er mer en bonus.

En annen ting hun pratet en del om er at når hun er på hesteryggen trenger hun ingen hjelpemidler, noe som gjør at hun føler seg fri og mer som «alle andre».

Sist gang hun red fikk hun en låsing i ryggen som gjorde at det var litt vanskelig å komme ned av hesteryggen igjen, men det gikk bra. Hun sier at man må regne med at det kan skje ting når man har en funksjonshemming som hun har. Det stopper henne allikevel ikke fra å fortsette, for de positive effektene ridningen har langt overstiger de utfordringene som kan forekomme.

Sele og tøyler tilrettelagt for ekstra balanse

Vi har også spesialtøyler og spesialsal

 

Har du en funksjonsnedsettelse og gjerne vil prøve å ri, så ta kontakt på telefonnr 90412603