Hester på beite

Nå er endelig fjellsesongen i gang

| 3 minutter lesetid

I går var endelig dagen der som mange av oss hadde gledet oss til i lang tid, hestene skulle flyttes til Lifjell for fjellsesongen 2022.

På forhånd har det vært en del planlegging. Hadde vi nok ryttere til alle hestene? Hvem skulle ri hvilken hest? Hvem skulle hente hest hvor? Hvor mange salvesker og hjelmer måtte ligge igjen etter en intensiv flyttesjau uka før? Når skulle vi møte, og når skulle vi dra? Hvor lang tid kom vi til å bruke opp? Og hvor lang tid skulle vi legge til som feilmargin i tilfelle…. Hvem skulle ha bil på fjellet? Og hvem skulle sitte på med hvem ned igjen? Logistikken kom på plass, og vi møttes ved stallen på morgenen i går, en fantastisk herlig, blid og spent gjeng på femten stykker som besto både av faste ryttere, forryttere, faste kunder og turledere.

 To hester og tre ryttere

Snart klare til turen

Så var det å hente alle hestene på forskjellige beiter og havner, alle ble pusset og stelt og salet opp, salvesker ble pakket, og etter en rask gjennomgang av rekkefølge og litt nødvendig informasjon kom vi oss i salen og la blide og fornøyde avgårde mot vakre Lifjell. Og det skulle ikke forundre meg om også noen av hestene visste hvor de var på vei nå.

 

Lang rekke med hester og ryttere

På vei til Lifjell

lang rekke med hester på tur

Etter et par timer på hesteryggen var det på tide med en liten matpause og benstrekk for oss, og en pause for våre trofaste firbente venner før terrenget begynte å bli litt brattere.

Rød islandshest

Odin

Etter pausen var det bare å fortsette på det som var en kjempefin, spennende og variert tur i nydelig natur, både på vei, langs elva, over små fossefall, langs jorder, og på kronglete og tette skogsstier. Neste stopp var i bunnen av slalombakken, som var siste etappe. Den er latterlig bratt noen steder, og derfor bra for hestene å få en liten pause først. Dette er allikevel på ingen måte en utfordring for våre fantastiske turhester som kommer seg fram omtrent hvor det  måtte  være.

hester med ryttere midt i slalombakken på Lifjell

En liten pause i bakken

Denne turen har nå blitt en årlig tradisjon som vi gleder oss til lang tid i forveien, og som vi synes er en fantastisk og  hyggelig markering på starten av fjellsesongen. Nå er den i gang, og vi gleder oss til å se både faste, gamle og nye kunder på Lifjell i sommer, og dele noen fantastiske opplevelser fra hesteryggen med dere.

Velkommen til oss på Lifjell i sommer.

Book din tur her

Bø og Lifjell Turridning AS | Scheduling and Booking Website (simplybook.it)