Our Horses

Her kommer en liten presentasjon av våre turhester fra Bø og Lifjell Turridning, oppstallørhester og Ragnhilds privathester som brukes som lederhester. Tenk så gøy å bli med oss på tur og allerede føle at du kjenner hestene litt!

TURHESTENE

Image
Vinur fra Holmesland

Født: 01.06.2014
Far: Farandi fra Jørstad
Mor: Perla fra Bujord

Vinur er en hest med mye sjarm. Han passer alle og er også manges favoritt da han tar alle med på trygge turer, enten du er nybegynner eller erfaren.
Embla
Embla fra Vestgarden

Født: 2002
Far: Erró fra Sléttubóli
Mor: ðfeig fra Akurgerði

Embla er kunne vært modell for My Little Pony med sitt vakre prinsessehår. Alle elsker å stelle henne. Hun er en svært utålmodig type når hun blir stelt eller stopper opp på tur. En hest med mye personlighet og som elsker å "prate" både på tur og i havna. Man kjenner fort igjen vrinskene til Embla. En kul dame å ri ettersom hun er stødig, trivelig og snill.

Image
Seiður fra Kryssen

Født: 12.05.2010
Far: Gustur fra Miðsitju
Mor: Ester fra Kolneset

Seiður er en artig liten kar som vet hvor han vil, men lett lar seg overtale. Han er samarbeidsvillig, snill og en god læremester i tølt. Han går ofte under navnet Emil, og lever godt opp til kallenavnet sitt.

Flygill
Flygill fra Bergkåsa

Født: 28.06.2009
Far: Flói fra Húsavík
Mor: Ester fra Kolneset

Denne hesten er bare snill og trivelig, og har et stort hjerte for de små, redde og uerfarne. Han er nok den tålmodigste karen av de alle. Han er et ordentlig "kosedyr", men Flygill er også en bedagelig fyr som trenger at rytteren minner han på å holde tempoet oppe, hvis ikke sakker han av og går akkurat så sakte som det passer han.

Image
Brana fra Ystevoll

Født: 01.07.2012
Far: Bakur fra Ystevoll
Mor: Brima fra Fossanmoen

Brana er rolig, snill og stort sett samarbeidsvillig. Hun er en følsom type, med enormt mye energi og power.

Image
Reifur fra Neiri Jore

Født: 20.05.2014
Far: Bakur fra Ystevoll
Mor: Fána fra Minde

Reifur er en av de to største islandshestene vi har, med store gangarter og blant annet en fantastisk tølt og en behagelig galopp. Han  er snill, rolig og trygg tross sin unge alder.

Odin
Odinn fra Plassene

Født: 2005
Far: Trym fra Storebø
Mor: Eva frá Skíðbakka I

Odin er en av hestene som blir brukt mest. Han er en fantastisk hest, ja rett og slett en kjernekar som er med på det meste. Han blir brukt til barn, nybegynnere, personer med funksjonsnedsettelse, samt med slede og vogn. Med andre ord en allsidig og tålmodig kar.

Image
Smætla från Hvidagården

Født: 2002
Far: Sindri frá Högnastöðum
Mor: Geira från Tuvadalen

Smætla er en kul hest for erfarne med mye power. God gange og en super tølter med mye bevegelse og tempo. En hest man rett og slett bare digger å ri.
Dis
Dís fra Tredal

Født: 01.07.2010
Far: Vigri fra Árbæ
Mor: Alfa fra Voxnadalen

Dis er en stor og ukomplisert hest som tar godt vare på rytteren sin. Hun har fine gangarter og er også en flott læremester.

Image
Sakna fra Sverdmyr

Født: 14.06.2018
Far: HÀrekur Vallhall
Mor: Hríma frá Arnarstöðum

Sakna er vår yngste turhest som gjorde en kjempegod jobb i sin første sesong på Lifjell i år. Hun er snill, kontaktsøkende og nysgjerrig, og full av personlighet.

Image
Ymir fra Stall Velund

Født: 2009
Far: Geisli fra Sigersberg
Mor: Spóla fra Skarholt

Ymir er vår store, grå og trygge kjekkas. Han er en solid gutt med gode gangarter å by på. Han er stø som fjell og har et veldig rolig og bedagelig vesen, men kan også by på fart og moro. En super hest rett og slett.

OPPSTALLØRHESTER

Image
Kriki fra Ouff

Født: 14.05.2005
Far: Neisti fra Hvollsvelli
Mor: Urð frá Strandarhöfði

Kriki er en stødig og flott rød vallak, uredd på tur og takler det meste av terrengutfordringer, brukes bare som lederhest.

Image
Pila fra Kvenna

Født: 22.05.2013
Far: Vindur fra Åmsberg
Mor: Litla-Gleði fra Xenubi

Dett er et fyrverkeri av en sterk, selvstendig og fantastisk, uredd hest. Brukes bare som lederhest, Siris turhest og konkurransehest.

PRIVATHESTER

Image
Tandri fra Stall Sverdmyr

Født: 25.06 2015
Far: Sævar fra Hæli
Mor: Lyfting fra Tømmerås

Tandri er Ragnhilds eget oppdrett og stallens sjarmør. Han fikk en litt tøff start på livet og måtte flaskes opp en stund. Tandri er en utrolig supersosial kar som også tror han er litt menneske og elsker livet. Det er aldri noe vondt i han, men en kar med egne meninger og liker å ha siste ordet.

Image
Katla fra Stall Sverdmyr

Født: 18.06. 2018
Far: Lukku-Láki fra Stóra-Vatnsskarði
Mor: Bjarkey fra Hofi

Katla er en utrolig søt, supersosial hoppe med gode gangarter og flott bygning. Katla er en hoppe med streke meninger, gode bevegelser, litt skvetten til tider og mye power i. Denne hoppen blir veldig spennende å følge det neste året. Hun har nå blitt slipt på sommerbeite, men treningen vil fortsette fra høsten av.

Image
Freyr fra Hrafnsvík

Født: 15.06.2009
Far: ðskar fra Blesastöðum 1A
Mor: Von fra Selfossi

Skjønne Freyr brukes bare som lederhest av meg selv og er min prins. Han er desverre plaget av mye sommer eksem og går mye med dekken og har derfor fått kallenavnet "pysjen"

Han er en kar som elsker å få oppmerksomhet og stell. Han er snill kar, som er fryktlig utolmodig på å vente på andre og synes dette ikke er noe gøy i det hele tatt. Er nok en type som er bedagelig og liker nok ikke bli for sliten. Men han har store, romslige bevegelser og en hest som er glad i fart.

Image
Floki fra Stall Sverdmyr

Født: 20.05.2022
Far: Fimur fra Selfossi
Mor: Katla fra Stall Sverdmyr

Vårt aller nyeste tilskudd i stallen er denne sjarmøren som ble født i vår av Ragnhilds egen Katla. Floki vokser til og har allerede blitt 1 år. Dette er en sjarmerende kar, med sterke meninger og  flotte bevegleser. Sosial type, men litt reservert. En kar som blir veldig artig å følge.

Image
Viltur- Andi fra Aas

Født: Juni 2021.
Far: Valdi fra Bøler.
Mor: Bjørk fra Bøler

Andi som han blir kalt hos oss er en utrolig trygg hest som ikke er redd for noen ting, han er en supersosial type.    Andi kom til oss høsten 2022.

Jarpur fra Bringebær
Jarpur fra Bringebær

Født: 08.05.2023
Far: Kvikur fra Fageholt.
Mor: Gydja fra Kronholm

Jarpur er en av våre nyankommere, som akkurat har kommet til verden.  Han er veldig selvstendig type, sjekker gjerne ut ting og tang aleine om de andre ikke gidder å være med. Leker godt med de eldre søstrene og tar gjerne en ungdomstur istedet for å henge med mamma og damene.

Jarpur fra Bringebær
Rafn fra Bringebær

Født: 06.06.2023
Far: Kvikur fra Fageholt.
Mor: frida fra Øygarden.

Rafn er en nysgjerrig og kosete kar.  Han tar gjerne kos fremfor en tur med de andre. Nye plasser å bli klødd på er stor stas. Leker med å "danse" sammens med de andre følla og åringene. Han er den yngste folen på gården.