Fra innsiden av panorama domesene på Norsjø

10 tips til unike overnattingssteder⛺

| 5 minutter lesetid

Kunne du tenke deg å reise på ferie og overnatte på et litt utradisjonelt, spennende vis? Vi har samlet sammen våre beste tips til overnatting utenom det vanlige her i Bø og Midt-Telemark regionen. God tur!

1. Grend🌲

Skånsomt plassert i uberørt skog med kun 5 minutters gange fra Bø Sommarland finner du Grend. Fem store og velutstyrte hytter spredt ut i skogens ro. Designet av Snøhetta-arkitekter og bygget i Norge. Opplev gjennomgående høy kvalitet som hever enhver ferie. Her har de samlet alt du trenger for at du og familien skal bo og overnatte komfortabelt.

Book din overnatting hos Grend Sommarland her

Hytter i skogen

2. Panorama Domes🌊

Opplev luksus glamping telt med terrasse rett ved vakre Norsjø. Her kan du nyte stjernehimmelen når du legger deg om kvelden, og deilige bølgelyder fra vannet til kaffen til frokost. Norsjø Panorama Domes ligger på First Camp Norsjø – et campingresort proppfullt av aktiviteter for store og små. Deres største attraksjon er Norsjø Kabelpark som er den eneste i sitt slag i landet. Samtidig er de et godt utgangspunkt for cruise på Telemarkskanalen.

Book din overnatting hos Norsjø Panorama Domes her

Fra innsiden av panorama domesene på Norsjø

3. Glamping på Breiva🌲

Glem alt du vet om camping, glem dårlig plass og hardt liggeunderlag. Breiva Gjestegaard tilbyr glamping med lekkert interiør med inspirasjon fra Marrakech, gode senger og deilige dyner. Hos Breiva kan du bo idyllisk til i skogen uten å gå på kompromiss med komforten.

Kom hit for en deilig avslappende helg i skogen, bygg trehytter, bad i jettegryter, plukk blåbær og se på stjernehimmelen. Med kun 5 min til Bø Sommarland og klatreparken Høyt og Lavt er det også en perfekt ferie for hele familien.

Book din overnatting hos Breiva Gjestegaard her

4. Minihus på Yogagården

Hos Yogagården på Flatin kan du overnatte i et unikt mikrohus. Her har du egen sovehems, kjøkken og bad og med tilgang til resten av gården med bålsted, utedusj og yogalåve. Velkommen til ro og magi på Yogagården.

Book din overnatting på Yogagården her

Innsiden av mikrohus

5. Pods✨

På First Camp Bø – Telemark kan du overnatte i små hobbithus – også kalt Pods. En ny og spennende type overnattingsmulighet som kan minne om hobbithusene fra filmene Ringenes Herre. Dette er en helårsåpen camping ved foten av Lifjell, Høyt & Lavt klatrepark og Bø Sommarland i hjertet av Midt-Telemark. Velkommen til kortere og lengre overnatting i umiddelbar nærhet til det meste.

Book din overnatting hos First Camp Bø – Telemark her

Pods på Bø Camping

6. Fjellstue på Lifjell🏔️

Lifjellstua er en 60 år gammel fjellstue på toppen av Lifjell – 15 min fra Bø sentrum. Her kan du overnatte i en hyggelig hytte, eller flotte hotellrom oppe på fjellet, med alle fasiliteter. Lifjellstua har også egen restaurant, som holder åpent nå i ferien, alle helger og skoleferier. På godværsdager har de en flott uteservering som tas i bruk med fantastisk utsikt over Lifjell.

Nå har det også akkurat kommet en nydelig sandstrand rett på nedsiden av Lifjellstua – vi kan på det sterkeste anbefale en gåtur i fjellet og bading ved sandstranda før en utsøkt middag på Lifjellstua!

Book din overnatting hos Lifjellstua her

7. Glamping på Lystang🏕️

På Lystang Glamping kan du leie ett eller flere møblerte glampingtelt (for 2-5 personer) som ligger idyllisk til med vestvendt utsikt mot Heddalsvatnet, som er en del av Telemarksvassdraget.

Teltene er lune, tørre og superkoselige uansett vær! Glampingplassen ligger på Holtsås, ca. 15 min. sør for Notodden og 30 min. fra Bø i Telemark. Stemningen er helt magisk når glampingteltene står som lysende kjegler i solnedgangen.

Book din overnatting hos Lystang Glamping her

Glampingtelt på Lystang Glamping.

 

8. Minihus hos Heksas Kjøkken🏠
Hva med å leie et minihus rett ved siden av vannet, omgitt av skog og fjell? 🌳
Hos Heksas Kjøkken kan du til og med være så heldig at du ser kanalbåtene flyte forbi.
Her har de også utleie av badstue og sup, samt en nydelig kafè hvor du kan nyte et måltid eller en god kopp kaffe ☕
Et minihus i vannkanten med skogen i ryggen.
9. Glampingtelt hos Svenseid Alpakka🦙

Har du lyst til å våkne med utsikt til Lifjell  og nydelige alpakkaer ? Svenseid Alpakka holder til midt mellom Lunde og Bø, med fantastiske toppturer og badestrand i umiddelbar nærhet .

Her tilbyr de alpakkavandring, men nytt av året 2023 er at de også leier ut glampingtelt til overnatting. Her finner du alt du trenger for en mer glamorøs campingopplevelse!

Booking foregår via Facebook eller på mail: [email protected]

Et velutstyrt glamping-telt hos Svenseid Alpakka.

10. Svevetelt hos Heksas Kjøkken⛺

Hos Heksas Kjøkken tilbyr de også overnatting i svevetelt ved kanalen. Du kan også bestille middag, frokost eller badstu og leie sup-brett!

Book en natt i svevetelt her!

Et svevetelt over bakken hos Heksas Kjøkken.

 

Velkommen til en opplevelse for livet!