Universell utforming

 
 

Flere av våre medlemmer deltar i bedriftsnettverksprosjektet “Inkluderende reiseliv i Telemark” for å få mer kunnskap om tilrettelegging for mennesker med funksjonsnedsettelse.

Ingen av deltakerbedriftene har mulighet til å bli universelt utformet, men alle jobber med å tilrettelegge for alle så langt de har mulighet.

«Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og beskriver godt også bedriftenes hensikt.


Bø Sommarland: Hjelper deg med diverse hjelpemidler, billetter og ledsagerordningen, solsikkemerket, gravide, allergier, servicehunder, fremkommelighet, toalett og garderobe, og rolige områder.

Bø og Lifjell turridning: Handicap vennlig do på stallen, gått til innkjøp av spesialsaler for mennesker med dårlig balanse, spesial vester og tøyler. Vi er også behjelpelig med å få deg opp på hesteryggen ved behov, men det er viktig med beskjed på forhånd. Det jobbes også med å bygge en mobil trapp til hjelp for å komme opp på hestene.

Lifjelltunet: Hyttene vil fungere bra for de fleste synshemmede, hørselshemmede og de som kan gå litt selv. Bra belysning og kontraster inne i hyttene for synshemmede. Markerte trinn og røykvarslere med lyd i alle hyttene. For hørselshemmede så må de ta med egen røyk-/brannvarslersom vibrerer, for sin egen trygghet. Rampe for adkomst til servicebygget. Nærhet til stinettet for å kjenne på følelsen av å være på fjellet (må kunne gå selv). Fin grusvei inne på hyttetunet samt veier til flere hyttefelt kan brukes som turvei. (disse har bom, men mulighet til å gå rundt).

Akademika Bø Bokforhandler: Rampe til rullestol. De har hatt besøk av dørfornyer og entreprenør for å få bedre inngang til rullestolbrukere. Kan ikke utføres før til jul 2021.

Steintøy & Parfymeri: Fra parkeringsplassen enkel inngang med automatisk døråpner til rullestol.

Brukås Sport: Fra parkeringsplassen enkel inngang til rullestol med automatisk døråpner.

Bertelsen Nyhuus Optikk: Har rullestolrampe inn i butikk og mulighet til å slippe av rett utenfor inngangsdøra. De har óg synsprøverom som er tilrettelagt rullestolbrukere ved bred dør, flyttbar stol, slik at man kan sitte i egen rullestol under hele undersøkelsen.

Sport 1 Glexe: Tilrettelagt. Butikken ligger på Bøsenteret; 1.etg og er på bakkenivå uten hindringer. Butikken er også stor og lett fremkommelig.

Bøsenteret: Heis

Sønstebøtunet: 2 stk. heis


 
 
 


Bø og Midt-Telemark regionen strekker seg nord over vakre høgfjellsområdet Lifjell, vest over Fruktbygda Gvarv som «Norges Toscana», sør-vest langs Flåvatn og øst mot Ulefoss, Norsjø og Telemarkskanalen.

I Bø og Midt-Telemark regionen ønsker vi å gi deg gode reiseopplevelser, hvor du kan benytte deg av våre kultur- og naturbaserte opplevelser.