Bærekraftig destinasjon

Bli inspirert til en grønnere ferie

Nome og Midt-Telemark kommune er i ferd med å bli anerkjent som Bærekraftige Reisemål, og vi er stolte av å være en del av denne sertifiseringsprosessen. Visit Bø AS og MTNU AS samarbeider om å gjennomføre dette viktige arbeidet, med mål om å fullføre det innen 2024.

Vi har forpliktet oss til å redusere den negative påvirkningen reiselivet har på miljøet, naturen og lokalsamfunnet. Samtidig ønsker vi å styrke de positive sosiale og kulturelle verdiene for å gi både gjester og innbyggere en enda bedre opplevelse.

Hvordan kan din ferie i Midt-Telemark regionen bli mest mulig bærekraftig?

LES OGSÅ:

🌸 6 tips til en forsøplingsfri middag ute i naturen

Bærekraftig fremtid

Det er viktig å understreke at merket ikke betyr at vi er 100 prosent bærekraftige på alle områder, men at vi er engasjert i en langsiktig prosess mot økt bærekraft. Vårt reisemål vil bli evaluert på nytt hvert tredje år, hvor vi må dokumentere framgang og kontinuerlig forbedring.

Ved å velge å besøke Nome og Midt-Telemark, støtter du en destinasjon som tar et aktivt grep for å sikre en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner.

På disse sidene hjelper vi deg med å ta bærekraftige valg. Vi ser frem til at du skal få oppleve vår vakre region og til å dele vår reise mot et mer bærekraftig reisemål med deg!


Reise grønt

Se dine mer grønne transportmuligheter her.

Les Mer

Miljøvennlig overnatting

Nyt ferien med miljøvennlig overnatting.

Les Mer

Miljøsertifiserte bedrifter

Se oversikt her.

Les Mer