Bø er bygda som er kjent for handel, studie og turisme, med både Bø Sommarland og Universitetet i Sørøst-Norge er sentrale aktører i bygda.


Bø sitt næringsgrunnlag er hovedsakelig handel, studie og turisme. Bø fikk i 1954 eget landsgymnas og ble i 1970 sete for Telemark distriktshøgskole, som dannet kjernen i den senere Høgskolen i Telemark og som i dag er Universitet i Sørøst Norge avd. Bø.

Bø Sommarland har også vært med på å sette Bø kartet, samt gjort Bø til en viktig sommerdestinasjon i Norge. Bø har et stort utvalg overnattingsteder med hotell og flere campingplasser med hytteutleie. Ved Bø Camping finner du klatreparken Høyt og Lavt.

Som turist i Bø kan du også oppleve fjellområdet og vintersportsstedet Lifjell med et stort utvalg turstier og skiløyper. På Lifjell finner du også Lifjell Stua som er en vakker liten fjellstue med hyggelig restaurant, samt overnatting.

Høyeste punkt er Jøronnatten på 1275 moh.

Bø er også kjent for sine rike kulturtradisjoner innen norsk folkemusikk, folkedrakt, folkedans, felebygging og sølvsmedkunst. I juli hvert år arrangeres Telemarkfestivalen med hovedvekt på folkemusikk.

Bø grenser til Notodden i nord, Sauherad i øst, Nome i sør og Seljord i vest. Fra 1.januar 2020 vil nabokommunen Bø og Sauherad slå seg sammen til Midt Telemark kommune med administrasjonssenter i Bø.


Bø, Gvarv og Nome ligger i hjerte av Telemark, Midt Telemark og her er det til sammen ca. 17 500 innbyggere.