glad mennesker epler nyhuus

6 grunner til at du bør besøke Norsk Eplefest 2023

| 4 minutter lesetid

Norsk Eplefest er en hyllest til norske epler, lokalt kulturliv, kunst og de unike smakene som regionen har å by på. Med en herlig miks av mat, drikke, kunst, og naturskjønnhet, har Norsk Eplefest blitt et samlingspunkt for både lokale innbyggere og besøkende som ønsker å fordype seg i det beste Fruktbygda har å tilby.

Så bli med oss på en reise gjennom Eplefestens spennende høydepunkter. Vi har samlet noen gode grunner til hvorfor du bør delta på folkefesten i Fruktbygda 21.-23. september!

1. Opplev og smak på førsteklasses lokalprodusert mat

Det er ingen overraskelse at lokalprodusert mat er den første grunnen. Fruktbygda har nemlig et imponerende utvalg av lokalprodusenter som har oppnådd annerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Møt disse talentfulle menneskene, se hva de jobber med, prøvesmak produktene, og ta med deg noen delikatesser hjem fra årets folkefesten på stasjonsområdet ved Gvarv, lørdag 23. september fra kl. 11 til 16.

🍎 Sjekk ut utstillerlisten

norsk eplefest drikke eplemost

2. Opplev 8 unike kunstutstillinger

🎨 Fredag kveld åpner Galleri Nyhuus høstutstillingen med årets eplefestkunstner Tore Juell. Utstillingen varer frem til 8. oktober. Adresse: Nyhusvegen 9, 3810 Gvarv.
🎨 Årets epletavle utformet av elever fra Sagavoll folkehøgskole, er et helt spesielt kunstverk bygd opp av epler. Epletavlen finner du på Gvarv stasjon.
🎨Lørdag åpner Lerkekåsa Vingård utstilling i låven med bilder av kunstneren Reidar Mikkelsen fra Bærum. Åpningstider: lørdag-søndag kl. 11-17. Adresse: Kåsingrenda 56, 3810 Gvarv.
🎨 Villa Lunde presenterer flotte kunstverk av Elisabeth de Lunde. Åpningstider: lørdag- søndag kl. 11-17. Adresse: Vrangfossveien 856, 3825 Lunde.
🎨 Runaug – «Ringar i vatn». Åpningstider: kl. 12-17. Adresse: Gamlegata 17, 3810 Gvarv.
🎨 Olav H Skjeldal. Åpningstider: kl. 12-16. Adresse: Årnes brygge 59, 3810 Gvarv.
🎨 Arne Kleng Dahle. Åpent lørdag 23. september fra kl. 11-18. Adresse: Skrivarvegen 11, 3810 Gvarv.
🎨 Morene Leireverksted gir deg muligheten til å oppleve keramikk laget av ulike kunstnere. Åpningstider: lørdag-søndag kl. 11-18. Adresse: Gvarvgata 47D, 3810 Gvarv.

🍎 Oversikt over alle galleriutstillinger

omvisning lerkekåsa vingård fruktbygda

3. Eplevandring gjennom fruktig landskap og frukthager

Utforsk Fruktbygda gjennom årets eplevandring som arrangeres lørdag 23. september kl. 10:30. Ruten går bra Nes kyrkje, til Aslaksborg ved Norsjø, gjennom frukthager opp til Galleri Nyhuus, over Tinghaug, ned Erik Werenskiolds veg til Gvarv sentrum. Under vandringen vil du oppleve kunstverk og nyte fruktige forfriskninger.

Før vandringen kan du delta på åpen kirke kl. 10 i Nes Kyrkje, der det vil være musikk og poesi ved Johannes Sundsvalen, Bruno Hageman og Ivar Solbu.

🍎 Eplefestens Facebook-arrangement

epler i sesong på tre

4. Eventyrlige gårdsbutikker

Fruktbygda Gvarv har en rekke sjarmerende gårdsbutikker som tilbyr anerkjente lokale produkter og råvarer. Hvorfor ikke ta en tur innom gårdene og smake på kanskje Norges beste eplemost, norsk eplesider og ølet som produseres i regionen?

🍎 Se Gårdssalgsrutautsalg gårdsbutikk

5. Kos deg med eplekake, kaffe og kulturinnslag under Eldres Eplefest

Bø Bygdekvinnelag og Sauherad Bygdekvinnelag serverer deilig norsk eplekake og kaffe på Bø Sjukeheim, Sauherad Bygdeheim og Furuheim Gvarv torsdag 21. september. Venner og familie av beboerne er velkomne.

🌸 Kl. 12:00 Bø Sjukeheim
🌸 Kl. 13:30 Sauherad Bygdeheim
🌸 Kl. 15:00 Furuheim Gvarv

6. Aktiviteter på torvet ved Kjernehuset og i hele Gamlegata

I samarbeid med Bø Kulturnettverk har Norsk Eplefest invitert lag og foreninger til å lage liv og moro i Gamlegata på Gvarv. Her blir det eplesprell ved Kornlageret av Sagavoll elever, i tillegg til aktiviteter for alle på torvet ved Kjernehuset. Fra scenen vil det bli offisiell åpning kl. 12 og et kulturprogram kl. 15.

🍎 Les mer i Eplefestavisa 2023, slik at du kan få en smak av alt det flotte lokalsamfunnet har å tilby!

Hjertelig velkommen til Norsk Eplefest 2023! Vi håper du blir med på feiringen av årets avling, opplever kunst og kultur, og ikke minst, handler noen av de herlige produktene som produsentene i Fruktbygda tilbyr denne helgen.