Image

Lerkekåsa Vingård

Velkommen til vingårdsopplevelse i hjertet av Telemark

Midt i den solvarme Fruktbygda på Gvarv finner du trolig verdens nordligste vingård, Lerkekåsa Vingård

Her vokser det druer på friland, og du blir invitert til romantisk overnatting i store eiketønner midt mellom vinrankene. Fra dobbeltsenga kan du kikke rett ut i vingården, og morgenkaffen nytes blant roser og drueranker.

Kontakt oss!


Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon.Du er også hjertelig velkommen innom på et dagsbesøk. Gårdsbutikken er åpen etter avtale. Stikker du innom uten å avtale besøk, kan det hende at vi er ute på ærend.

På gården tilbyr de vingårdsopplevelser du sent vil glemme.

Bli med på en komplett vingårdsopplevelse hvor du får bli med på vingårdsomvisning og oppleve drueplanter, se hvordan de vokser, lære om de viktigeste sortene, og lære hvordan man steller en drueplante for å få god vin. 
Dette avsluttes med en vinsmaking av fire viner og gir innblikk i hvordan gode råstoff kan gi grunnlag for mange forskjellige viner.

Image

På gården tilbyr de også vinsmaking (10-50 pers). Her blir et lukting, smaking, smatting og latter. Gjennom smaking, presentasjon av vin og frukter og søte bær vil du få et innblikk i hvordan råstoff kan gi grunnlag for mange forskjellige viner. Her får du høre vinens historie, hvordan den lages, og smake på fire egenproduserte viner.

Du kan også oppleve unik overnatting i vintønner. På gården har de tre store eikefat som er innredet som et soverom for å gi en spesiell overnattingsopplevelse. I de tykke eikeveggene kan du fortsatt ense duften av edle dråper. Fra dobbeltsenga ser du rett ut i vingården, og morgenkaffen nytes blant roser og drueranker.

Sjekk www.lerkekasa.no for ledige tidspunkt på overnatting.

Fruktbygda ble av Aftenposten omtalt som "Norges Toscana" - du kan lese saken i A-magasinet her.