Inngangsparti ved gardsbutikken på Lindheim.

Det myldrer av fine gårdsbutikker i Midt-Telemark!🍎🌳

| 4 minutter lesetid

Fruktbygda Gvarv byr på mange sjarmerende gårdsbutikker, hvor du kan få tak i anerkjente lokale produkter og råvarer. Kanskje er det en idè å ta en runde rundt på gårdene for å smake på all den gode eplemosten, sideren og ølet som produseres i bygda?🥂 

Her har vi laget en oversikt over gårdsbutikkene, så du kan få en smak av alt det gode lokalmiljøet har å by på!

 

Nyhuus Gard🍎

Gårdsbutikken på Nyhuus er åpen hver dag hele året, fra 08 – 18. Her finner du flere typer eplemost, epler og plommer i sesongen, honning, saft, syltetøy, geleer, kakao og olivenolje mm. På Nyhuus er det også egen gavebutikk med vesker, smykker og vaser fra kjente merker; alt dette i vakre omgivelser på Gvarv!

Les mer om gården👉 nyhuusgard.no

Åpningstider: 08-18 hver dag

Eierne av Nyhuus Gard sjonglerer med epler

Foto: Finn-Erik Rognan – Maverix

Sideriet🍾

Sideriet på Børte blir drevet av to barndomskompiser ved navn Hans Olav Børte og Morten Espe. De produserer eplejuice og sider, som de selger videre til restauranter og vinmonopol, men også fra sin egen gårdsbutikk. Gutta på Børte er veldig greie, og om du tar kontakt, skal du ikke se bort ifra at de åpner for deg utenom åpningstiden også:)

Les mer👉 Sideriet.no

Åpningstider: 12-15 (og litt utenom😉)

Eierne av Sideriet, foran hyller med produktene deres.

Lindheim Ølkompani🍻

Blant hundretusenvis av frukttrær og bærbusker i fruktbygda Gvarv, finner du Lindheim Ølkompani, et bryggeri i verdensklasse. På sommeren er det åpent i baren og gårdsutsalget på Lindheim, hvor de kan tilby øl, fruktbrus, sjokolade, ost og honning mm. Det er også mulighet for å gå rundt på egenhånd i bryggeriet og kjelleren.

Lindheim tilbyr også smaking under tittelen «Smak av Lindheim». Sjekk tidspunkter på nettsidene deres, og gjør deg klar til en hyggelig smaksopplevelse!

Les mer om Lindheim og åpningstider👉ølkompani.no

Åpningstider for utsalg:

F.o.m. 23. juni – 12. aug:
Mandag-lørdag: 11-19 (18)
(Søndager stengt)

Produkter og interiør i gardsbutikken på Lindheim.


Foto: Visit Oslo Region

 

Akerhaugen gård☕

Akerhaugen Gård tilbyr en spennende møteplass for lokalsamfunnet og en unik opplevelse for alle turistene i fruktbygda. Her finner du kafé, kaffebrenneri, bakeri,  gårdsbutikk med utsalg av norsk frukt, bær og grønnsaker, kunst, kreative gaver og hjemmelagde produkter.

Enten man ønsker å besøke det gamle stabburet fra 1818, smake nyplukket frukt fra sesongen, kose seg med deilig italiensk gelato, nybrent kaffe, nybakst eller annen delikatesse, er dette et sted som ingen turist i området bør gå glipp av!

NYTT av året 2023 er Escape Room i stabburet.

Les mer👉 akerhaugengard.no

Åpningstider: 

Man – Lør: 10:00 – 18:00
Søndag: StengtMadalina fra Akkerhaugen Gård

Nordre Nes gardsutsalg🌳

Gården Nordre Nes ligger i et vakkert fruktlandskap på Nesodden, ut mot Norsjø i Telemark. I den gamle stallen i låven finner du et lite gårdsutsalg, med produkter som gårdens egne eplesider, økologisk eplemost og, etter sesong, nyplukka georginer, plommer og økologiske epler. Det hender også at det er salg av nystekt brød eller pizza fra bakaromnen i eldhuset. Ta kontakt for besøk!

Les mer👉nordrenes.no

Eierne av Nordre Nes med epler og produkter.

Lien Gård🍎

Lien Gård, som ligger idyllisk til ved Norsjø, produserer de epler, bringebær, stikkelsbær og honning. Av dette lager de blant annet nydelig sider, eplemost, lemonade og syltetøy. Alt kan kjøpes i gårdsbutikken. Du finner det gule huset midt på tunet fylt med sesongens sortiment.

De tar imot grupper for sidersmaking, omvisning og serverer gjerne litt mat til smakingen. Det er også mulig å bestille en piknikkurv fylt med godsakene de lager og andre lokale delikatesser.

Les mer👉 liengard-telemark.no

Familien på Lien Gård går i frukthagen

Velkommen til Fruktbygda!