Universell utforming

Sentrumsringen deltar i bedriftsnettverksprosjektet “Inkluderende reiseliv i Telemark” for å få mer kunnskap om tilrettelegging for mennesker med funksjonsnedsettelse.

Ingen av deltakerbedriftene har mulighet til å bli universelt utformet, men alle jobber med å tilrettelegge for alle så langt de har mulighet.

«Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og beskriver godt også bedriftenes hensikt.

Solsikkemerket

Vi er stolte av å støtte Solsikkemerket. Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid. Solsikkemerket er både til voksne og barn.

De fleste av Sentrumsringen sine medlemsbedrifter har fått opplæring i hva solsikkebåndet betyr og hvordan de skal gjenkjenne merket. De ansatte kan spørre deg hvordan vi kan hjelpe deg eller du kan fortelle oss om dine behov. Ved hjelp av et vindusklistremerke kan du kjenne igjen de bedriftene som har fått opplæring.

Dersom du tenker at du eller barnet ditt har behov for et solsikkebånd, kan du få dette gratis ved Sunkost på Bøsenteret eller ved Kånn2 på Sønstebøtunet. Du kan velge mellom et gummiarmbånd eller et nøkkelbånd.

Les mer om “The Hidden Disability Sunflower” her.

Oversikt over hva bedriftene har tilrettelagt

Akademika Bø: Ved sideinngangen er det en rullestolrampe inn i butikken. Butikken har hatt besøk av en dørfornyer og entreprenør for å få bedre inngang til rullestolbrukere. Jobben blir utført i slutten av 2021.

Almankås: Her finner du parkering rett utenfor butikken. Inngang i bakkeplan, uten trapper og trinn. Det er også HC toalett i butikken.

Bertelsen Nyhuus Optikk:  Her er en rullestolrampe inn i butikken og mulighet til å slippe av rett utenfor inngangsdøra. Optikeren har óg synsprøverom som er tilrettelagt rullestolbrukere ved bred dør og flyttbar stol, slik at man kan sitte i egen rullestol under hele undersøkelsen.

Brukås Sport: Fra parkeringsplassen er det enkel inngang til rullestol med automatisk døråpner.

Bø Installasjon (avd. Power, Mesterlys og Studio Sigdal): Her er det parkering på bakkeplan, med rullestolrampe både inn til butikkene og inne i butikken der det er nivåforskjell på gulvene. I fellesarealet er det HC toalett tilpasset for rullestolbrukere.

Bøsenteret: Her finner du en heis og en rulletrappe slik at det er enkelt å komme til begge etasjene. Alle inngangene til senteret har automatisk døråpner. Du finner sitteplasser både i første og andre etasjen om du trenger å sette deg litt. I andre etasjen er det HC toalett.

Fargerike Bø: Enkel inngang rett frå parkeringsplass  og  fortau med automatisk døråpner  begge plasser og alt på ett plan (bakkenivå)

Optiker Torstein Nyhus: Her er det parkering rett utenfor butikken. Inngang på bakkenivå med rullestolrampe ved inngangspartiet. Romslige lokaler, synsprøverom og brede dører.

Senterkroa: Senterkroa ligger i andre etasje på Bø Senteret. På senteret finner du en heis og en rulletrappe slik at det er enkelt å komme til andre etasjen. Alle inngangene til senteret har automatisk døråpner. I andre etasjen på senteret er det HC toalett.

Sport 1 Glexe: Butikken ligger i Bøsenteret i 1. etasje og er på bakkenivå uten hindringer. Butikken er stor og lett fremkommelig.

Steintøy & Parfymeri: Både inngangen fra parkeringsplassen og inngangen fra Bøgata er velegnet for rullestolbrukere. Begge inngangene har en automatisk døråpner. For å komme til nederste etasjen i butikken kan sideinngangen (mot Sønstebøtunet) brukes.

Sønstebøtunet: I Sønstebøtunet er det heis imellom alle etasjer, og oppmerkede trapper for svaksynte. Oppmerket HC parkering både inne i parkeringshus og oppå. Det er også mulig å låne en rullestol. Alle inngangene til senteret har en automatisk døråpner. HC toalett både i kjelleren og i 3 etasje.