Alt om fisking

Utforsk fiskemulighetene i Midt-Telemark regionen

Midt-Telemark regionen er et idyllisk reisemål for fiskeentusiaster. Området byr på en unik opplevelse for de som søker etter roen i naturen kombinert med spenningen ved fiske.

Fiskekort

Alle over 16 år må løse fiskekort, mens barn og unge under 16 år fisker gratis. Hvis du vil fiske laks eller sjøørret i Bøelva og Sauarelva, må du i tillegg betale statlig fiskeavgift. Les mer om fiskekort her.

Lifjell

Lifjell innehar en rekke vann med gode muligheter for å fiske ørret. Fiskekort kan løses på en rekke steder, også i betalingskasser på vei inn i området. Det er egne fiskekort for Gavlesjå, Vatnar og Reskjemvatnet. 

Bøelva 

Elva renner fra Seljordsvannet og ut i Norsjø. Elva er en tradisjonell god ørretelv men du kan også få sik på kroken. Fra Oterholtfossen og ned til Norsjø kan du også prøve fiske etter laks og sjøørret i perioden 1. juni-30. september.

Regler for fiske etter laks og sjøørret finner du på www.inatur.no. I den nederste delen av elva finnes det også gjedde. Gode fiskeplasser kan være området Herrefoss og Oterholtfossen. Ved Sanda Camping er det også tilrettelagt fiskesti. 

Andre steder 

Seljordsvannet, Norsjø, Heddalsvannet, Sauarelva og Telemarkskanalen kan også by på rikt fiske etter ørret, abbor, røye, sik, gjedde og suter. Med andre ord spennende fiske for enhver smak!  Fiskekort for disse stedene selges i en rekke utsalgssteder i tilknytning til vanna.

Brosjyren ”Fiskemuligheter i Telemark” finnes på turistkontorene i Bø og Ulefoss eller den kan fås ved henvendelse til Norges Jeger- og fiskerforbund, Telemark: [email protected]   

I tillegg kan det også kjøpes en fiskeguide for Bø og Sauherad. Det er også utarbeidet diverse lokale fiskekart for enkelte områder.