Midt-Telemark Museum


Bli med på en reise tilbake i tid


Midt-Telemark Museum er en sammenslått enhet av kulturorganisasjoner i Midt-Telemark.

Målet til Midt-Telemark Museum er å dele kunnskap om både kulturarv og tradisjoner. Dette skjer gjennom avtaler med medlemmene, som inkluderer Bø Museum, Bø Prestegaard, Evju Bygdetun, Hørte Dampfarveris Venner og Sauherad Historielag.


Utforsk rosemaling og tradisjoner på Evju Bygdetun

Evju Bygdetun er et sted med ro, varme og gamle bygdetradisjoner i veggene. Her kan du oppleve rosemåling, draktutstilling, den store samlinga med stasknivar og sprangarbeid.

Arbeidsfolket går i tradisjonelle klær slik de gjorde for hundre år siden. Få en guidet tur på tunet og inn i de gamle bygningene, eller sitt ute og nyt maten i historiske omgivelser. Hvis du er heldig kan du også få kjøpt rykende ferske brød fra steinovnen. Hver lørdag i juli tilbyr de i tillegg stulsmat av forskjellig slag.

Ta kontakt med Evju Bygdetun for mer informasjon: 

Adresse: Sætrevegen 44, 3810 Gvarv
Nettside: www.evjubygdetun.no
E-post:  [email protected]
Tlf: 35 95 57 08 / 93 20 93 55

Image

Oppdag Bø Museum


Bø Museum ligger på Oterholt ca. 2 km fra Bø sentrum. Her finner du folkemusikk og telemarkskultur. Her lét hardingfela ofte både inne i hus og utendørs. På vakre Kvennøya i Bøelva kan det hende at du får oppleve en eventyrstund om du kommer forbi.

En dag på Bø Museum inneholder både natur- og kulturopplevelser. Oterholt var det første handelsstedet og bygdesenteret i Bø.

Det holdes faste utstillinger på Bø Museum, inkludert hardingfeler, felemakarverkstad, folkedrakter, handverk og mer. 

Ta kontakt med Bø Musem for mer informasjon: 

Adresse: Oterholtvegen 148, 3802 Bø i Telemark
Nettside: www.bomuseum.no
E-post:  [email protected]
Tlf: 476 18 312

Image
Bø Prestegaard

Bø Prestegaard var i mange hundre år prestegarden holmen prestebustad i bø. No er denne perioden over. Ein kan se på det som sluttsteinen i ein prosess som byrja ikring år 1900, då presten ikkje lenger drev gården sjå.

Nokon år seinare var jord- og skogeiendommene solgt unna, og gårdshus blei revet ned. Berre det gamle tunet med hovedbygning, stabbur og hage var igjen. Men kva ville skje med dei gamle prestegårdsbygningene og tunet når presten flyttet ut?

I tillegg til historie har Bø Prestegaard sommerutstillinger.

Ta kontakt med Bø Prestegaard for mer informasjon: 

Adresse: Prestevegen 4, 3802 Bø i Telemark
Nettside: www.boprestegard.no
E-post: [email protected]

Image
Hørte Dampfarveri

Hørte Dampfarveri ble bygd i 1878 av Christen Andersson Hørte. Huset er bygd med en spesiell teknikk som var vanlig for uthus på denne tiden. Bindingsverket er fylt ut med trekubber lagt i leire. Oppe i rommet mot nordvest er det i dag åpnet en vegg slik at en kan se hvordan huset ble bygd.

Hørte Dampfarveri - Egil og Annie Reitans stiftelse

Stiftinga har som formål «å eige og verne Hørte Dampfarveri ved å ta vare på bygningen og sikre minna etter fargeridrifta, å ta vare på andre minne frå Hørteverkets historie, og drive ei allsidig kulturell verksemd i lokalmiljøet».

Ta kontakt med Hørte Dampfarveri for mer informasjon: 

Adresse: Verksvegen 64, 3811 Bø i Telemark
Nettside: www.horte-dampfarveri.net

Hørte Dampfarveri