Opplev

Evju Bygdetun
Evju Bygdetun er et sted med ro, varme og gamle bygdetradisjoner i veggene. Opplev rosemåling, draktutstilling, den store samlinga med stasknivar og sprangarbeid.
Arbeidsfolket går i tradisjonelle klær slik de gjorde for hundre år siden. Få en guidet tur på tunet og inn i de gamle bygningene, eller sitt ute og nyt maten i historiske omgivelser.
Hvis du er heldig kan du få kjøpt rykende ferske brød fra steinovnen og hver lørdag i juli tilbyr de stulsmat av forskjellig slag.
Bø Museum ligger på Oterholt og er ca. 2 km fra Bø sentrum. Her finner du folkemusikk og telemarkskultur. Her lét hardingfela ofte både inne i hus og utendørs. På vakre Kvennøya i Bøelva kan det hende at du får oppleve en eventyrstund om du kommer forbi.
En dag på Bø Museum inneholder både natur- og kulturopplevelser. Oterholt var det første handelsstedet og bygdesenteret i Bø.
Detholdes faste utstillinger på Bø Museum som; hardingfeler, felemakarverkstad, folkedrakter, handverk og mer.

Bø Museum

Bø Prestegaard
Bø Prestegaard var i mange hundre år prestegarden holmen prestebustad i bø. No er denne perioden over. Ein kan se på det som sluttsteinen i ein prosess som byrja ikring år 1900, då presten ikkje lenger drev gården sjå. Nokon år seinare var jord- og skogeiendommene solgt unna, og gårdshus blei revet ned. Berre det gamle tunet med hovedbygning, stabbur og hage var igjen. Men kva ville skje med dei gamle prestegårdsbygningene og tunet når presten flyttet ut?
I tillegg til historie har Bø Prestegaard sommerutstillinger.
Hørte Dampfarveri ble bygd i 1878 av Christen Andersson Hørte.
Huset er bygd med en spesiell teknikk som var vanlig for uthus på denne tiden. Bindingsverket er fylt ut med trekubber lagt i leire. Oppe i rommet mot nordvest er det i dag åpnet en vegg slik at en kan se hvordan huset ble bygd.
Hørte Dampfarveri - Egil og Annie Reitans stiftelse. Stiftinga har som formål «å eige og verne Hørte Dampfarveri ved å ta vare på bygningen og sikre minna etter fargeridrifta, å ta vare på andre minne frå Hørteverkets historie, og drive ei allsidig kulturell verksemd i lokalmiljøet».
