Kulturrunden

Kulturrunden er en sykkelrute som går i lett kupert terreng og passerer en rekke interessante kulturminner som fløtningsdammer, tømmerkoier, pukkverk og husmannsplasser. 

Lengde Vanskelighetsgrad Varighet
15 km Enkel/familievennlig Ca 90 min

GPS:
Villmarkseventyret
Desimalgrader (lat, lon)
59.20120, 9.07748

Kart på UT.no finner du her

Kulturrunden er en 15 kilometer rundtur som starter ved Villmarkseventyret bobilparkering og følger fløtningsvassdraget langs Sætreelven og den gamle rallarvegen som ble laget i forbindelse med byggingen av sørlandsbanen mellom Lunde og Drangedal i 1922 - 1927. Turen går i lett kupert terreng og passerer en rekke interessante kulturminner som fløtningsdammer, tømmerkoier,  pukkverk og husmannsplasser.

Sykkelruten følger delvis den etablerte sykkelrunden "Motbakken" og kan forlenges/forkortes i ulike retninger etter eget ønske. Turen kan f.eks. forlenges noen kilometer for å oppleve eventyrstien (aktivitetssti for barn i alderen 3-11 år), Høidalsfurua (Telemarks største furutre) eller et flyvrak fra 2. verdenskrig. Turen går langs lite trafikkerte grusveier med unntak av de siste 2 kilometerne som følger den lite trafikkerte fylkesvei 3310.

God tur!