Bryggefjell

| 3 minutter lesetid

Turen til Bryggefjell egner seg godt som en halvdag eller kveldstur. En attraktiv topptur med panoramautsikt mot Midt-Telemark i sør og Lifjell mot Nord. Slette svaberg og god utsikt gjør denne turen meget fin å gå. Fra parkeringsplassen i Liheia er det en bratt oppstigning på 430 høydemeter.

Lengde Vanskelighetsgrad Tid (uten pauser)
3,8 km en vei Middels 2-3 timer
Om turen

Fra parkeringsplassen går stien vestover langs Sletteliberga. Herifra er det fantastisk utsikt over hele den brede Bøbygda. For de som har liten tid, kan en snartur opp hit anbefales.  Litt lenger framme ved Kolahuset, tar en stien til høyre opp mot Bryggefjell. Her går det gjennom skogen og videre opp over blanke sva helt til turlagets jubileumsvarde på toppen av Bryggefjell.

Her er det en imponerende utsikt i alle retninger over Bø, Sauherad og Lifjell. Fra varden går turen videre forbi Skjentjønn der en kan raste og ta et bad i godt vær.

Videre ned i den trange Tjønnstuldalen med gammel, dyster granskog. Snart kommer en til stien inn til tuftene etter husmannsplassen Ånto. Gå en tur dit og nyt blomsterprakten på vollene der!

Slik kommer du deg dit
Fra rundkjøringa kjører en opp Bøgata til Statoil, tar til høyre opp Gymnasbakken til Oterholt. Forbi Bø Museum følger en skiltet ”Li 2,6” til øverst i Liheia. Her tar en til venstre inn til parkeringsplassen. Her er det en informasjonstavle om turen ved starten av stien.
Ding-dang kyrkja

Fra Ånto går stien ned Langeskor, ei markert hylle i fjellsiden. Herfra går stien bratt opp til venstre til fjellhula Ding-dang kyrkja. Selv om det er mørkt og kanskje litt skummelt, er det trygt å gå inn. Hula er så romslig at det kan gå 30 mennesker inn der. Innerst inne har hula form som en trekant-katedral. Her inne tjener en stein som et lite alter. Ding-dang kyrkja tjente under andre verdenskrigen som skjulested for bøheringer som tyskerne var på leit etter.

Flott utsikt frå rasteplass berre 800 m i flatt terreng frå parkering ved Innleggen.

I vått og kaldt vær kan svaene være glatte!